4 коментара
debris

Debris е спрян след само един сезон

Новият сериал на създателите на Fringe не можа да прокопса.

Изображение с име: debrisЯвно етикетът „от създателите на Fringe“ не е бил достатъчен, за да привлече зрителите към новия сериал на NBC „Отломки“. Първият епизод е бил гледан от почти 4 и половина милиона души, но до последния публиката се е свила до по-малко от 2,5 милиона души. Средният брой зрители на епизод е доста под 3 милиона, което го класира чак на 14-то място в сериалите на телевизията от общо 19. Другата научнофантастична продукция на NBC, Manifest, е на девето място с над 3 милиона зрители средно на епизод за последната година.

В Debris ставаше дума за мистериозни парчета от нещо космическо, попаднали на Земята, които имат странни способности. Двама агенти разследваха явлението, но с доста различен стил на работа. Последният епизод не предлага финал на историята, а завършва с отворен край – няма да ни бъде изяснена съдбата на Фиона, нито ще научим повече за мистериозния нов персонаж Ото (изигран от любимеца на Fringe-феновете, Джон Нобъл).

Критиците се изказаха сравнително ласкаво за първия епизод, но след края на сезона изразяват немалко критики като причини защо сериалът не е бил гледан от зрителите. Главните герои не са били достатъчно интересни и емоционално ангажиращи за зрителя, а на трупането на мистерии се е наблягало прекалено много, без да се предлагат отговори. Чарът на двамата актьори в главните роли се признава от повечето, но той явно не е бил достатъчен, за да направи сериала увлекателен.

За съжаление, ако мислите по различен начин и не сте доволни от спирането на сериала, то ние можем да ви поднесем само съчувствие. Рейтингите наистина са доста зле като за първи сезон на сериал, така че решението за спиране е лесно обяснимо и едва ли има надежди за нов живот по друга телевизия или стрийминг платформа.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата