rykata na sydbata ttt

Гимназистки пишат фентъзи

В петък излиза „Ръката на съдбата“ от Ванина Божилова и Евгения Танева, изд. „Хермес“.

Изображение с име: rykata na sydbata cccНа 14 март излиза романът „Ръката на съдбата“! Легенда за сътворението на света, появяващи се тайнствени символи, мистично прераждане и заплаха от силите на Злото променят завинаги спокойния живот на седемнайсетгодишната Алекс. Получила новите знания, тя трябва да избере дали да приеме необичайната си съдба и да реши какво участие да вземе в спасяването или в погубването на света.

Авторките са две единайсетокласнички от Пловдив, събрани от любовта към фентъзито и писането. Издателството, оценило техния талант, е „Хермес“ – същото, което преди време представи на българския книжен пазар Кристофър Паолини и неговата поредица за Ерагон, превърнала се в световен хит, а младия си автор в знаменитост.

Дали Ванина Божилова и Евгения Танева ще се зарадват на същия успех, предстои да видим. Дебютният им роман ще бъде предлаган на достъпна цена, а още отсега ученичките работят и по втора част – „Краят е вечен“, с която ще образуват дилогия под общото име „Господарката на Седемте камъка“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата