Объркващи пътувания във времето с „Предестинация“

Нов австралийски филм, правен по разказ на Робърт Хайнлайн, ще ни замае главата от няколко различни темпорални зони.

Въпреки че в Китай обмислят дали да не забранят филмите с пътуване във времето, в останалия свят те продължават да се правят. На фокус днес е Австралия, където са заснели фантастиката „Предестинация“ – филм с пътуване във времето, правен по разказа на Робърт Хайнлайн „Всички вие зомбита“. Вижте неговия трейлър:

Очевидно ще има много пътуване във времето, както и герой, чиято полова идентичност не е много ясна, но това не е защото е гледал Кончита Вурст на Евровизия, а се дължи на сложен времеви парадокс. Както се вижда от трейлъра, критиците са с по-скоро положителни мнения за филма и като цяло очакваме да видим нещо доста интересно.

В главните роли са Итън Хоук („Гатака“, „Моби Дик“) и новобранката в актьорската гилдия Сара Снук, за чиято роля се чуват само добри отзиви. Режисьори са братя Спириг, известни най-вече с Daybreakers (в който Итън Хоук също е играл). Описанието на сюжета е доста кратичко, но това е направено с цел да се избегнат спойлери – филмът представлява живота на темпорален агент, пътуващ във времето. За последната му мисия той трябва да хване престъпник, винаги досега убягвал му през времето.

За съжаление, премиерна дата няма (някои сайтове говорят за 28 август, но не е много ясно откъде са я намерили и за къде се отнася), а в България Predestination може и въобще да не дойде, но все пак ние ще дебнем за начини да си го набавим.

Predestination-plakat

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Изгледах филмчето – не е лошо. Не е супер оригинално, но е много добре направено за бюджета си, мистерията ти задържа вниманието, а съвсем накрая, ако не сте разбрали какво как точно и в какъв ред се е случило, няколко бързи кадъра в правилния ред ви изясняват ситуацията. Общо взето 5 от 6 🙂