code 8

Стивън и Роби Амел работят по общ проект

Тийзър за научнофантастичния Code 8.

Феновете на супергеройските сериали със сигурност са запознати с двамата братовчеди Стивън и Роби Амел. Първият направи своя пробив като Зелената Стрела в Arrow, а вторият тръгна с неуспешния The Tomorrow People, но после си намери мястото като Файърсторм в The Flash, а и погостува на The X-Files. Стивън Амел скоро ще го гледаме и на кино – в „Костенурките Нинджа: На светло“.

Очевидно графиците им са много заети, но пък и портфейлите им са доста пълни. Второто им позволява да реализират своя отдавнашна мечта – общ проект на двамата, който отново да ги събере на екран, за да не им се налага само да се виждат на пресичащите се епизоди от вселената на комиксовите сериали. Проектът е филм – Code 8, в който отново ще става дума за хора със свръхестествени способности.

https://www.youtube.com/watch?v=7zleH57l_vI

В света на „Код 8“ 4% от хората имат анормални способности, но те представляват 60% от общите арести в страната. Тийзърът загатва за мрачно близко бъдеще, в което държавата преследва хората със сили, дори и да не са злонамерени. Официално резюме на сюжета не е пуснато, няма и премиерна дата, но братовчедите Амел обещават пълен трейлър на 22 март.

В актьорския им състав са също Сун Канг, Арън Ейбрамс, Чад Донела и Алфред Рубин Томпсън. Сценарият е на Крис Пеър, режисьорът е Джеф Чан, като двамата са продуценти заедно с братовчедите Амел. Фабулата не изглежда особено оригинална, нито пък изкарва Стивън и Роби извън зоните им на комфорт, но поне малкото показани кадри изглеждат доста добре – със сигурност не прилича на нискобюджетна продукция, скалъпена набързо от роднини и приятели. Дано проектът се увенчае с успех!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата