7 коментара
green arrow

Новото в „Стрелата“

Фелисити Смоук става Оракула? Възможно ли е Стивън Амел да напусне? ОБНОВЕНА: Актьорът остава до 2019 г.

Епизод 10 от четвърти сезон на хитовия супергеройски сериал „Стрелата“ ще бъде излъчен на 21 януари българско време по The CW и вече се носят слухове, че ще има голяма промяна за един от главните герои.

Фелисити Смоук като Оракула

Arrow -- "Green Arrow" -- Image AR401A_0120b -- Pictured: Emily Bett Rickards as Felicity Smoak -- Photo: Dean Buscher /The CW -- © 2015 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.

Повечето членове на Отбор Стрела вече са супергерои, но Фелисити Смоук и Джон Дигъл все още са нормални хора. Втората половина от сезон 4 на Arrow ще бъде свързана с голяма промяна в живота на Фелисити, или поне за това съдим от последния промо клип. Носят се спекулации, че Фелисити ще стане Оракула, защото Деймиън Дарк ще я парализира от кръста надолу, което пък е потвърдено от „Крисчън Пост“.

В оригиналните комикси на DC Барбара Гордън, дъщерята на детектив Джим Гордън от полицейския участък на Готъм Сити, е простреляна от Жокера и това я парализира. Тогава тя става Оракула – компютърен хакер, който помага на супергерои като им доставя информация. Имайки предвид, че Фелисити прави точно това за Отбор Стрела, е напълно вероятно тя да поеме тази роля.

В комиксите Оракула създава екип от жени–супергероини, които се наричат „Птиците-ловджийки“, и Черното канарче (представена като Лоръл Ланс в „Стрелата“) също е част от тях.

Дори тези спекулации да не са верни, след последните епизоди от първата част от сезон 4 на „Стрелата“, шансовете Фелисити да стане супергерой са много високи.

 

По петите на злодея

В промото, както и в резюмето на епизод 4.10, озаглавен като „Кръвен дълг“, показват, че Оливър Куин ще започне да преследва Дарк, след като злодеят се опита да убие приятелката му. Според резюмето, Оливър ще трябва да се справи с последиците от последната атака на Дарк. В търсене на отмъщение Оливър започва брутално издирване.

Изглежда обаче, че още нещо много лошо ще се случи на Зелената Стрела, защото в края на промото Оливър стои над надгробна плоча, с траурен поглед, което показва, че е починал някой много близък за него.

 

Няма да е последният сезон

1

След като в момента няма нови епизоди на Стрелата и няма да има такива до 21 януари българско време, единственото, което остава на феновете, е да спекулират относно спойлери, новини и дори слухове. По притеснителен е този, че сезон 4 на „Стрелата“ ще е финалният за актьора Стивън Амел.

Амел играе ролята на г-н Куин от 2012 и сериалът му започна вълна от разклонения, давайки началото на DC вселена по телевизията. Arrow дори бе първата стъпка към филм, също базиран на DC комиксите – „Самоубийственият отряд“, който ще тръгне по кината през лятото на 2016.

Когато тръгнаха първите слухове, че Стивън Амел ще мине от отбора на Марвел, нито CW, нито DC, нито WB се притесниха. Очевидно, те са много уверени в лоялността му и вярват, че е „DC момче“ и ще си остане такъв за много дълго време. Този слух тръгна след чат на живо с актьора във Facebook, където негов фен го попита дали би участвал в проект на Марвел, а той шеговито отвърна, че с радост би участвал в продукция от супергеройската вселена на Марвел, стига да му бъде отправено предложение. Но дали е било само шега или подготовка за напускане на сериала, в който играе главния герой – предстои да видим.

ОБНОВЛЕНИЕ:

В отговор на упоритите слухове, че ще си тръгва от сериала, Стивън Амел пусна специален туит. В него актьорът успокоява, че договорът му с телевизията е до 2019 година, което означава, че ще играе Зелената Стрела най-рано дотогава. Разбира се, ако сериалът издържи толкова дълго. Но с постоянно високия му рейтинг и дащната телевизия-продуцент едва ли ще има проблеми в това направление.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата