Futurama с игричка за телефон през лятото

„Футурама“ се завръща с World of Tomorrow.

Анимационният, но много интелигентен сериал „Футурама“ на Мат Грьонинг завърши през 2013 година с трогателен и финален епизод и създателят му стоически устоява на фенските петиции и молби за нови сезони. Забавният екип на Планет Експрес обаче още не е изживял последното си приключение. Оказва се, че разработчиците от JamCity ще правят игра за мобилни устройства, наречена Futurama: World of Tomorrow. От компанията казват че „феновете не могат да получат повече „Футурама“ по телевизията. Е, тук е мястото да продължим историята и да дадем възможност за взаимодействие с любимите ви герои“.

Заглавието ще излезе през лятото за Андроид и iOS, като ще бъде свободно за сваляне, но ще има възможност за закупуване на бонуси директно в играта. За озвучаване ще се включат актьори от сериала като Били Уест (Фрай, Професора, Зойдберг) и Джон ДиМагио (Бендър), ще се включат и сценаристи от различни епизоди. Целта ще бъде персонажите от сериала да бъдат изпращани на мисии до други планети, където да се изправят срещу злодеи от сериала.

Мат Грьонинг вече има опит с адаптиране на негови творби за игри – „Семейство Симпсън“ роди The Simpsons Tapped Out, в която играчите могат да строят своя собствена версия на Спрингфийлд, по примера на Sim City. Конкуренцията при мобилните игри е жестока, но пък винаги има потенциал за неочакван бум – като при Candy Crush или Pokemon GO!. Ако игричката потръгне, феновете със сигурност ще са доволни, но пък и има потенциал и други хора да разберат за франчайза и да се загледат в епизодите.

 

Ще разберем колко точно потенциал за успех има играта, когато я пуснат по някое време това лято.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |