batgirlll

Джос Уедън ще режисира Батгърл

Момичешката версия на Батман също ще излезе на голям екран.

Изображение с име: batgirlВъпреки че следващите три филма в комиксовата вселена на DC са ясни – „Жената-чудо“, „Лигата на справедливостта“ и „Аквамен“, бъдещето след това не е на 100% сигурно. Беше потвърден филм за „Светкавицата“, но работата по него все не тръгва и не тръгва като хората. Говореше се за „Хищни птици“ – трио супергероини, но и там не се знае какво става. По някое време ще има солов филм за Батман, но не се знае кога, а проектът беше отложен заради отказа на Бен Афлек да режисира. „Шазам“ все още е предвиден за април 2019, но ще видим и там какво ще стане. Има и мъгляви идеи за „Мрачна вселена“, „Найтуинг“, „Сирените на Готъм сити“, „Корпусът на зелените фенери“ и, разбира се, „Киборг“.

Сега обаче имаме конкретна новина, и то за нещо ново и сравнително неочаквано – филм за Батгърл. Режисиран не от кого да е, а от Джос Уедън – човекът, който направи „Отмъстителите“ 1 и 2. Уедън уж щеше да си почива от големи комиксови проекти след „Ерата на Ултрон“, но явно не е успял да устиска дълго. Режисьорът е подписал с DC и скоро ще започне да планира. Все още няма други детайли, не се знае и кой ще играе главната роля (макар че има слухове за Линдзи Морган („Стоте“), които са далеч от потвърждаване). Уедън звучи като точния човек за работата – той има дълга история с интересни и силни женски персонажи (Бъфи, Еко, дамите от „Файърфлай“), а и вече е работил по голям комиксов проект, така че знае какво го очаква.

В комиксите Батгърл се е появявала в няколко различни версии, но почти винаги е Барбара Гордън – дъщеря на комисар Гордън, който пази Готъм от престъпници доколкото може и си сътрудничи с Батман за работата, която не може да свърши. Героинята има и поява по телевизията, в края на 60-те години, когато служи за образец на младите момичета и защитник на феминизма.

Разбира се, както всичко във вселената на DC, не е сигурно, че нещата ще се получат така, както са обявени в началото. Плановете там се менят по-бързо от мненията на политиците, така че не нищо не бива да се приема за чиста монета докато не излезе трейлър. Също така, не е определена целева премиерна дата и със сигурност, ако се стигне до такава, ще бъде след като излезе соловият „Батман“. С други думи – има много вода да изтече дотогава, но обявлението на този проект определено развълнува комикс-феновете и фенките на Запад. Ако нещата тръгнат по план, Уедън ще има достатъчно време да подготви един хубав филм.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата