black mirror tt

Black Mirror ще пуска книжна поредица

Сериалът ще се разклони във високотехнологичния книжен формат.

Изображение с име: black mirror cc„Черно огледало“ е един от малкото все още продължаващи сериали-антологии, в които всяка серия има различни сюжет и герои. Той е и много успешен – особено откакто се прави по Нетфликс, където новите сценаристи добавиха някои страхотни епизоди към вече силния списък. Явно няма недостиг на идеи, тъй като сега Black Mirror ще се разпростре и върху още една медия – книгите.

Интересната новина идва от самия Чарли Брукър, създателят на сериала, който я обави по туитър – „Радваме се да обявим, че „Черно огледало“ скоро ще бъде достъпен и във високотехнологичния „книжен“ формат“. Във всяка книга, която ще се издава, ще се съдържат разкази в стила на сериала – мрачни и сатирични истории за неочакваните последствия от новите технологии. Очаква се в САЩ и Великобритания първият сборник да излезе през февруари догодина – сигурни сме, че и българското издание няма да закъснее.

Кои точно автори ще пишат за антологията, още не е известно, но ще бъдат канени големи имена. Колкото до четвърти сезон на сериала – вероятно ще се появи по Нетфликс по някое време тази година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата