3 коментара
legion s1 poster copy

Сътресение на снимачната площадка на „Легион”?

Втори сезон на „Легион” ще се излъчи през февруари…може би…

Изображение с име: legion-shadow-king-890046
Фарук измъчва Дейвид. Никой не знае как в действителност изглежда Кралят на сенките.

Сериалът „Легион”, който без съмнение е най-нестандартната адаптация на Марвелски комикс, успя да спечели сърцата на критиците още с първите си епизоди. Неговият първи сезон проследи постепенното осъзнаване и духовно съзряване на Дейвид – синът на професор Чарлс Ксавие (Професор Х от Х мен).

В хода на сезона Дейвид, който през първите трийсетина години от живота си е вярвал, че е шизофреник, най-после разбра, че е нещо много по-различно – а именно изключително силен мутант с почти неподлежаща на контрол дарба. Макар че дарбата му е опасна както за самия него, така и за околните, това не е най-големият му проблем, защото се оказа (Спойлер!), че от най-ранното му детство в съзнанието му се е загнездил паразит – същество, което се възползва от силите му и превръща живота му в кошмар. Това създание е известният (в определени среди) „Крал на сенките” Амал Фарук – древен мутант, който е избрал сина на Професор Х за свой гостоприемник, за да си отмъсти на професора (тази част все още не е изяснена и е нещо като загадка).

Изображение с име: France Cannes Wall Street Money Never Sleeps Premiere, Cannes, France
Саид Тагмауи няма да участва във втория сезон, въпреки официалното му представяне на Комик Кон.

Фарук е много повече чудовище, отколкото обикновен злодей – Дейвид общува с него в ума си, като го вижда под различни форми, някои от които доста плашещи. На тазгодишният Комик Кон в Сан Диего беше обявено, че във втори сезон, в ролята на Краля на Сенките ще се превъплъти Саид Тагмауи (Самир от „Жената чудо”). Снимките на втория сезон са започнали през септември, но едва днес от Фокс обявиха, че Саид Тагмауи вече не е част от актьорския състав на сериала и неговите сцени ще бъдат презаснети. Не е ясно какво е предизвикало това решение, тъй като актьорът отказва коментар. За сега все още не е избран нов актьор за ролята на Фарук.

Втори сезон ще бъде в началото на 2018г. – за сега се предвиждаше премиерата му да бъде през февруари, но е възможно да има забавяне, предвид новите обстоятелства. Той ще се състои от десет епизода.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата