EVE-Echoes

2 нови космически игри ни очакват

EVE: Echoes ще се играе на мобилни устройства, а Project Nova – на компютър.

Eve Online е първата игра на исландското студио CCP и се превърна в грандиозен успех. Сега девелопърите работят по още разширения на тази вселена и още заглавия, с които да държат геймърите при себе си.

Едното от тях е Project Nova, наследник по дух на DUST 514. Това е шутър, в който геймплеят се основава на космически и наземни битки. Играта е предвидена ексклузивно за PC, като потребителите ще могат да играят както срещу компютъра, така и срещу други играчи. Вашата цел ще бъде да побеждавате и със събраните награди от победите да се развивате.

Играчите влизат в ролята на Военен клонинг – елитни клонирани войници, които се борят за възмездие срещу народа на Санша – тоталитарна държава, изградена върху труда на работници с промити мозъци и контролирана от кибернетично-подобрен елит. Войниците се борят за победа над противника и опазване на другарите си от поробване в Санша. Сюжетът се развива на няколко места и изисква от вас да изпълнявате различни цели, като изкуственият интелект на играта е адаптивен, така че да ви затруднява повече. В битките ще има и елемент на стратегия – разполагане на отряда и защитите преди влизане в бой с вражеския отряд. С напредъка в играта получавате достъп до все повече оръжия и модификации, които ви правят по-силни.

Очакваме Project Nova през 2019.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Другата игричка е за мобилни устройства и се казва EVE: Echoes. Идеята много наподобява тази на EVE Online – изследвате космоса и оформяте историята не само на персонажа си, но и на цялата галактика. Играчите и техните действия се отразяват значително на обстановката. Играчите ще могат да влизат в междузвездни битки, да търгуват или изследват, както и много други неща из хиляди планетарни системи, за да изпитат емоцията от EVE Online на избраното от тях мобилно устройство. Запазва се и социалната система – играчите могат да си правят корпорации и коалиции, да завземат вражески територии и да водят реалистичен футуристичен междугалактически стил на живот.

Играта е предвидена за iOS и Android през 2019.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата