4 коментара
eurekabanner

Край за Еврика

SyFy потвърди, че слага край на сериала след излъчването на петия му сезон.

Изображение с име: eureka-full-episodes-on-syfy-rewind-lrgПреди няколко дни в мрежата изтече информация, че телевизията SyFy е поръчала само 6 епизода за шестия сезон на сериала „Еврика“, което предизвика притеснение у феновете, че това ще е краят за любимото им шоу. От телевизията обаче побързаха да обяснят, че това е предварителна поръчка и няма за какво да се тревожим. „Еврика“ винаги е имала добри рейтинги и едва ли те са се влошили дотолкова, че да се спре сериала, въпреки че SyFy пускаше твърде дълги паузи между епизодите, което вероятно е отчуждило някои зрители.

Днес обаче от кабеларката излизат с друго изявление:

След дълго обсъждане трябваше да вземем трудното бизнес решение да не поръчваме сезон 6 на „Еврика“. Но това не е краят на „Еврика“. Ще има празничен епизод този Декември и още 12 епизода, които ще се излъчат следващата година, като те ще бъдата пети сезон на сериала и ще Изображение с име: Eureka_510отбележат 6 паметни години в ефира на SyFy. Епизодите, които ще се излъчат през 2012, са едни от най-добрите, които сме виждали и ще поставят задоволяващ край на един страхотен сериал. Много сме благодарни на Брус Милър и Джейм Паглия, екипът им от невероятни сценаристи и чудесните актьори, които постоянно ни представяха сериал, с който продължаваме да се гордеем. Благодарим на феновете за тяхната подкрепа и сме сигурни, че с удоволствие ще гледат новия сезон през 2012.

В момента се излъчва 4 сезон, а актьорите и екипа привършват със снимането на 5 сезон, който ще се излъчи следващата година.

Причина за решението все още не е дадена, но то идва като гръм от ясно небе и за създателя на „Еврика“ Джейми Паглия. Шесте серии от последния сезон му били обещани от телевизията, за да може да завърши сериала по негов вкус.

От SyFy май са решили да се отърват от всичките си зрители. Наскоро хитовите им заглавия „Каприка“ и „Старгейт: Вселена“ също бяха спряни от ефир. Поне бъдещето на „Хранилище 13“ и „Алфи“ засега изглежда розово, но и тяхното подновяване още не е официално.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата