1 коментар
mass effect 3-title

Mass Effect 3 успява, но и разочарова

Продажбите на последната Mass Effect са повече от добри, но феновете са недоволни – настояват да се промени края (СПОЙЛЕР)

Последната част от поредицата Mass Effect е продадена в повече от 3,5 милиона копия в световен мащаб. Това прави заглавието най-голямото за 2012 досега, и то на всички платформи, на които се предлага – Xbox, PC, PS3. От EA и BioWare са много доволни от представянето на дългоочаквания хит и се гордеят с постижението си. Предварителните поръчки (преди ME3 да излезе на 6 март) също са надвишили значително тези на предшественика му.

Същевременно много фенове изразиха недоволство от края на играта. Повечето не са впечатлени от факта, че им се предлагат 16 различни изхода за главния герой – крайщата всъщност се свеждат само до 3, а се различават в маловажни детайли. Мнозина са недоволни, че Шепард умира, но още повече роптаят срещу липсата на завършек при историите на второстепенните герои.

Изображение с име: mass effect 3
Отне ми 40 часа да изиграя Mass Effect 3. Първите 39 часа и 50 минути бяха невероятни – най-добрата игра, която съм играл! Последните 10 минути провалиха всичко. Всички места и герои, които заобичах през 5-те ми години с играта бяха пренебрегнати. Още повече, краят оскверни основата на тази вселена – избора. Изборът на играча определяше развитието на героя му, а в крайна сметка изходът е един-eдинствен“ – това е аргументацията на един от 16-те хиляди подписали петицията за направата на пач или експанжън, за да се даде на поредицата великолепния край, от който се нуждае. Само във групата във фейсбук вече гони 12 000 харесвания.

Е, с тази реакция на феновете и супер-успешните продажби, можем да бъдем сигурни, че Mass Effect 3 няма да е последното ни посещение във вселената на Шепард.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата