Топ 5 сини извънземни дами

Синият цвят на кожата не пречи на тези жени да бъдат за пример.

Както знаете, цветът на кожата и планетата на произход са само подробност – важното е дали съществото е добро или лошо, какви са ценностите му, за какво се бори, как се държи в обществото. Това обаче не пречи на някои раси да бъдат малко пренебрегвани спрямо други. И тъй като в обикновените филми главните герои са все белокожи, чернокожи или азиатци и са все от Земята, ние ще обърнем внимание на синьокожите, родени на други планети. И то специално на дамите сред тях. Неведнъж сме правили класации за секси извънземни мацки, но сега ще се концентрираме върху други качества на нашите субекти – достойнство, добро поведение, постижения, самостоятелност – въобще черти, които една съвременна дама трябва да притежава, за да бъде уважавана.

И така, ето един примерен топ 5 на сините извънземни дами! Уви, тъй като изборът ни от жени със синя кожа е ограничен, класацията ще трябва да започне от истински зверчета и постепенно да стигне до ролеви модели за младите момичета. Така ще се покрие целия спектър.

5. Небюла (Guardians of the Galaxy)

Сестрата на Гамора определено не е пример за добро поведение. В нея се таи огромен гняв от факта, че баща й, Танос, фаворизира другата сестра като по-способна и любима. Небюла трудно контролира емоциите си и това често й пречи, но пък и я прави безмилостен убиец, което е полезно за нея. За щастие, с течение на времето тя постепенно осъзнава, че няма смисъл да се мъчи да угоди на баща си и да се сърди на сестра си. Нещо повече, тя минава в отбора на добрите и ценностите й еволюират, благодарение на неустоимия чар на Пазителите на галактиката и Отмъстителите. Сигурни сме, че ако третият филм не я прекара през някоя нова ужасна травма и й се дадат време и възможност да се успокои, тя би могла да се превърне в достойна дама. Със сигурност притежава интелекта/процесора за това.

4. Нейтири (Avatar)

Добре де, Нейтири е дивачка от планетата Пандора и едва ли би изглеждала на място, ако отиде на прием в Бъкингамския дворец. Не можем да очакваме кой знае какви обноски от нея. Тук обаче трябва да вземем предвид ценностите, с които тя е отгледана и които тя със сигурност въплъщава. Определено носи много доброта и нежност в себе си, грижи се за тези около нея, старае се да прави това, което трябва. Като достойна принцеса на своя клан тя е уважавана и слушана от народа си, а не е ли това най-важното за една дама? Нещо повече, когато ситуацията го изисква, тя е способна да забрави за женската деликатност, да хване лъка и да се превърне в свиреп воин, борещ се за справедлива кауза.

3. Ейла Секура (Star Wars)

Най-боеспособната дама в тази класация е Ейла Секура, която многократно се доказва по време на Войните на клонираните. Тя е и уважаван джедай, генерал от републиканската армия. Неведнъж е спасявала положението с появите си и без нея едва ли Анакин Скайуокър щеше да доживее да се превърне в Дарт Вейдър. Двете й основни дамски качества са интелигентност и състрадание. Може да е военен ветеран, но съчувствието и нежността не са й чужди. Поведението й като цяло е достойно (въпреки че прави някои пакости веднъж-дваж) и в един мирен свят, в който не й се налага да върти лазерен меч, тя може би би била прекрасна дама.

2. Лиара Т`Сони (Mass Effect)

Лиара е крехка девойка, едва прехвърлила първите сто години от живота си, който се очаква да продължи около хилядолетие. Тя е археолог, отдаден на работата си и на народите в галактиката си. Когато за пръв път се качва на Норманди, Лиара още е леко наивна, а към края се превръща в незаменим член на екипажа на командир Шепард. При развитие на романс между нея и командира тя допълнително разкрива нежните си черти и емоции. В обществото е сдържана и благочестива, перфектно възпитана, но все пак знае какво иска и как да го постигне. Благият глас и богатата емоционалност обаче далеч не означават, че момичето е готово за „девойка в беда“. Лиара има твърди принципи, които отстоява до смърт (обикновено тази на противника й). Въпреки любовта си към Шепард, тя е готова да го напусне, за да служи на по-висша цел. Жертвоготовността в името на общото благо няма как да не се оцени високо.

1. Пау Зота За`ан (Farscape)

Ако търсите синя дама от висока класа, няма да намерите по-добра от За`ан. Макар и затворничка, която постоянно трябва да се бори с мрачните си импулси, от нея струят доброта и великолепие. Походката й е грациозна, маниерите – отлични, а над 800-те й години живот й носят мъдрост, до която малцина достигат и която тя се радва да споделя на останалите. За`ан е нещо като майката в екипажа на Моя – грижи се не само останалите да са добре, но и да се борят за правилните каузи, да се развиват духовно, да израстват. Въпреки възрастта, тя продължава да бъде привлекателна жена и, като всяка истинска дама, е приела сексуалността като неделима част от същността си. Не се притеснява от голото си тяло, но в никакъв случай не може да се нарече невъздържана или прекалено сексуална.

 

Сещате ли се за други сини дами, които е можело да се включат в класацията? И смятате ли, че критериите за това коя жена може да се нарече истинска дама днес, са адекватни?

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

e01

А сега де. Само да вметна, че Заан е растение, но няма значение. Определено по добродетели чупи другите, но аз лично бих наредил Нейтири поне на втора позиция.

Въпреки, че тук изпускаш Минерва, която спрямо другите от класацията, спокойно може да накичим с лента за мис 🙂

Не съм сигурен дали Мистик обаче има право на място, така и не ми стана ясно мутантите какви са всъшност, и още повече тя, като и е малко неясен произхода.

Петя Ивайлова

Смърфиета също е образцова дама 😃

Петър А.

Ако трябваше да избираш между 5 черни дами – страницата е изтрита.

Стефан Кръстев

Има една много секси агресивна андорианка хакерка от „Стар Трек: Ренегати“

Камелия Христова
Камелия

Оххх… Не ми е ясно как си успял да избереш между Лиара и Заан за първото място.