Отново ще ходим в Сайлънт Хил през октомври

Silent Hill: Revelation 3D ще направи нов опит да пренесе култовата поредица игри на големия екран.

Макар филмът „Сайлънт Хил“ от 2006 да не беше нещо особено, той заработи почти два пъти повече приходи отколкото похарчи за реализацията си (респективно, 100 милиона и 50 милиона). Това, както и популярната игра, на която се базира идеята, са достатъчни аргументи, за да се пусне и втори филм.

Silent Hill: Revelation 3D ще бъде базиран на историята от играта Silent Hill 3 и ще събере доста интересен актьорски състав. Като начало, от предишния филм ще се завърнат Рада Мичъл, Дебора Кара Юнгер и Шон Бийн. От „Игра на тронове“ ще се присъедини още Кит Харингтън, а от „Матрицата“ и „Чък“ – Кари-Ан Мос. Нови за поредицата лица са и Малкълм МакДауел („Портокал с часовников механизъм“, „Герои“) и младата австралийка Аделайда Клеменс.

В „Сайлънт Хил: Откровение“ Хедър Мейсън и баща й, Кристофър Да Силва, бягат от мистериозни сили, които не разбират. В навечерието на 18-тия й рожден ден Хедър е измъчвана от ужасни кошмари и от изчезването на баща й. Тогава Хедър разбира, че всъщност не е тази, за която се мисли. Откровението я води по-дълбоко в демоничния свят, където може завинаги да остане в капан.

Режисьор и сценарист е Майкъл Джей Басет (Deathwatch, Solomon Kane), който казва, че продължението ще надстрои сюжета от първия филм, но без да го променя или рестартира, както е модерно да се прави напоследък. Доколко ще бъде по-сложен и страшен, не се знае, но филмографията му не е особено впечатляваща, а и този филм се готви и бави доста дълго време, което рядко е добър знак.

Световната премиера на Silent Hill: Revelation 3D е на 26 октомври тази година, тъкмо навреме за Вси Светии, 6 седмици след премиерата на Resident Evil: Retribution.

„Заразно зло“ и „Сайлънт Хил“ винаги са си съперничели като видеоигри. Те привличат приблизително еднакъв тип геймъри, но има ярко разделение между феновете на едната и на другата игра. Макар двата франчайза да са приблизително еднакво силни в гейм-индустрията, Silent Hill има още много да работи докато достигне успехите на Resident Evil в киното.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |