Ейбрамс се смили над умиращ фен на „Стар Трек“

Продуцентът е позволил на 41-годишния Дан да гледа „Пропадане в мрака“ предварително, защото е бил хоспитализиран с фатална диагноза.

Ако си мислите, че холивудските продуценти са коравосърдечни печалбари, то може и да грешите – поне за един от тях.

Джей Джей Ейбрамс, човекът зад рестарта на „Стар Трек“ филмите, вторият от които, Star Trek Into Darkness, излиза на 17 май, показа трогателна съпричастност към един от феновете на емблематичната поредица.

Приказката е започнала на Коледа, когато един от потребителите на Reddit е постнал съобщение от името на приятеля му Дан. В него пишело, че Дан е на 41 и страда от два вида РАК. Въпрос на време е Дан да бъде победен от коварната болест и да почине. Тъй като имал само седмици живот, Дан си е купил билет за една от специалните прожекции на „Хобит: Неочаквано пътешествие“, където прожектирали първите 9 минути от „Стар Трек: Пропадане в мрака“, само и само, за да ги види, преди да умре. В деня преди прожекцията обаче Дан бил хоспитализиран и така и не успял да види кадрите.

Трогателната история на този фен се разпространила и стигнала до самия Ейбрамс. Продуцентът се обадил на съпругата на Дан и уредил на болния да гледа почти завършения продукт. Дан, разбира се, много се зарадвал и страшно харесал филма. Той вече е починал, на 4 януари в болницата, в която е прекарал последните си дни.

На нас ни остават още няколко месеца докато видим „Пропадане в мрака“, но дори и да не ни хареса, пак ще похвалим Ейбрамс за милия му жест!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Pain

БРАВО ! това ми напомня за един филм, който бях гледал, посредствена типична комедия беше така за група момчета фенове на Стар уорс и единия от тях беше неизличимо болен – ФЕНОВЕ май се казваше… заслужава си времето на мен ми хареса 🙂 .Радвам се че в реалния живот все пак стават и такива малки добринки, лошо за човека обаче и семейството му… ужас дори 🙁