hbo

Джей Джей Ейбрамс ще работи с HBO за космически сериал

Успехът на Westworld е една от причините Glare да се разработва.

jjaДжей Джей Ейбрамс без съмнение е един от най-успешните създатели на сериали в момента. С обичани продукции като „Изгубени“, „Наричана още“, „Експериментът“, „Под наблюдение“ и най-пресния пример, чийто продуцент е той – „Западен свят“, зад гърба си, не е изненадващо, че инвеститорите го търсят и го замерват с пари (или с „Междузвездни войни“). В случая на Westworld инвестицията беше повече от оправдана, защото той пожъна успеха, на който от HBO се надяваха. Мистерията на сериала завладя милиони зрители, а отплатата в последните епизоди от първи сезон оправдаха бавното темпо на първите (подробно ревю ще направим скоро).

Но подготовката за втори сезон на „Западен свят“ върви бавно и се очаква той да излезе чак през 2018 година, когато ще свърши друг емблематичен сериал за HBO – „Игра на тронове“. Ето защо телевизията би желала да си намери нов голям проект, който да накара света да говори за нея. Тук се намесва Джей Джей Ейбрамс с неговата компания Bad Robot и тяхната идея за Glare – едночасова драма, която ще се занимава с колонизирането на друга планета. За сценарист е нает Хавиер Гулон, който се прочу с филма „Враг“.

Дали Glare ще заложи на познатата Ейбрамска формула за голяма мистерия в центъра на сюжета или ще поеме по по-праволинеен път, предстои да видим. Проектът все още се разработва и не е сигурно, че ще бъде реализиран. HBO досега не е правила космически сериали, така че би трябвало да има интерес към прекрачването на „следващата граница“. От друга страна обаче, космосът може да е много интересно поле за развитие на фантастични идеи, но и много скъпа сцена за пресъздаване. Дали от телевизията са готови да вложат нови милиони долари на серия за проект, който може и да не се хареса на толкова широка публика? Бюджетът не би трябвало е проблемен – телевизията и преди е финансирала скъпи начинания, които в повечето случаи са й се отплащали, а и винаги могат да се правят по-скромни и евтини серии, концентриращи се върху развитие на персонажите и пестящи пари за големи космически битки във финалите на сезоните.

Рано е да предвиждаме бляскаво бъдеще на Glare, защото още нищо конкретно не се знае, затова нека просто да стискаме палци да излезе нещо от цялата работа и да имаме един хубав и скъп космически сериал!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата