3 коментара
zipi i ko - tt

Наша читателка направи плетена кукла на Зипи

Амигурумитата набират популярност в световен мащаб – наскоро жена беше направила 11 такива на съпруга си с превъплъщенията на Доктора досега като подарък за рождения му ден.

Изображение с име: mms_img36499798Нашият извънземен посланик, чието име определихте вие в специалната ни игра от миналата година, вече си има фенка! Зипи е увековечен в плетена кукла от акрилна прежда с размери 8 на 5 сантиметра и се предлага в онлайн магазина Handmady Bulgaria.

Изработката е на Камелия Христова от София, която се занимава с плетенето на кукли, известни още като амигуруми, като хоби, придобиващо размерите на бизнес. На въпрос с какво я е впечатлил точно Зипи за следващ модел амигуруми, който да включи в каталога си, Камелия отговаря „От много време му се каня, защото е супер сладък и много му се радвам. Често чета SciFi.bg и я направих с удоволствие. Дано да ви харесва!“

В магазина се предлагат най-различни дизайни, като се правят и амигурумита по поръчка.

Подобен род сувенири явно набират популярност и в световен мащаб. Наскоро жена от САЩ направи подарък на мъжа си за рождения му ден като му оплете 11 амигурумита с ликовете на всички Доктори досега.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата