2 коментара
kg2c

Потопете се в ужаса за втори път

На 11 март излиза том 2 от култовия сборник „Кървави книги“ от Клайв Баркър и ИК „Колибри“

Изображение с име: kg2
Корицата на българското издание

Кървави книги, том 2“ от ИК „Колибри“ предлага нова порция шокиращи истории, гарнирани с ирония, които ще ви провокират с внушението, че „няма по-голямо удоволствие от ужаса – стига да е нечий друг“. Сборникът е носител на наградите „Уърлд Фентъзи“ и „Бритиш Фентъзи“!

Този път ще се спуснете до дълбините на страха, за да откриете същността на чистия, неподправен ужас; ще се състезавате с Дявола в надпреварата на века и ще разберете защо не трябва да спите с жени, способни да ви убият със силата на желанието си; ще бъдете погребани живи в пустинята, защото „кръвта вода не става“, и за пореден път ще се убедите, че вълците не менят нрава си, без значение как са дегизирани.

Талантлив писател, сценарист, режисьор, актьор и художник, Баркър се сдоби със светкавична популярност заради необузданото си въображение и умението да облича ужаса в метафори. Шестте тома на елегантно-страховитите „Кървави книги“ са издадени в повече от 40 държави със забележителен успех. Името Клайв Баркър е синоним на първокласна хорър и фентъзи литература, а много от произведенията му, включително разкази от тази поредица, са екранизирани, превърнати в пиеси, комикси и видеоигри.

Неслучайно самият Стивън Кинг признава: „Видях бъдещето на ужаса… и то се казва Клайв Баркър“!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата