Въоръжете се с пустинно копие против ядроните!

Съвсем скоро излиза „Пустинното копие“ – продължението на „Защитения“ от Питър В. Брет

Останаха броени дни до премиерата на „Пустинното копие“ – на 22 април ИК „Колибри“ пуска продължението на „Защитения“ от Питър В. Брет – една от най-добрите книги, на които сме правили ревю.

Втората част от поредицата „Демонския цикъл“ ни връща в света, в който нощта принадлежи на демоните от Ядрото на Земята. Романът разказва историята на Ахман Джардир, водач на могъщата армия на красианците. Обявил се за Шар Дама Ка – Избавител, изпратен от Небето с мисия да срази врага, той носи копието и короната – древните оръжия на легендарните си предшественици. След като е обединил враждуващите племена и ги е слял в една армия, е на път да поведе Последната битка с демоните. Остава му единствено да обедини и Зелените земи на Севера, независимо от това дали те го желаят, или не.

Но на Север се е появил друг Избавител, когото вече познаваме от първата книга. Той се казва Арлен, макар че всички го познават като Защитения – мрачен и загадъчен воин, чиято кожа е татуирана с мистични руни, които му дават силата да срази всеки демон, застанал на пътя му. Той отрича да е Избавителя, но делата му говорят по-силно от думите. Арлен проповядва на хората да се отърсят от вековните си страхове и ги учи как да се опълчат на демоните в нощта.  Някога Шар Дама Ка и Защитения са били приятели и братя по оръжие. Сега те са съперници.

Във вихъра на събитията са въвлечени и други – Рена, млада девойка, преминала през много изпитания; Лийша, красива и могъща Лечителка с ненадминати умения в изкуството на руните; и Роджър, пътуващ музикант, който единствен умее да омагьосва демоните с музиката си.  Докато старите съюзи се разпадат и изникват нови, хората са в неведение, че се е появил нов вид демони, по-умни и смъртоносни от всичко, което са виждали досега.

Сюжетът на „Пустинното копие“ е вдъхновен от самурайската култура на средновековна Япония. Питър В. Брет продължава да развива своя пленителен фентъзи свят, а романът му вече се нарежда сред бестселърите на запад.

У нас книгата ще бъде представена на 23 април, когато ще се проведе и първата среща на новосформирания клуб „Галактики“. Всеки фен на фантастиката е добре дошъл, а като допълнителен стимул „Колибри“ ще предлагат всички свои фантастични романи с 50% отстъпка. Мястото е клуб „Суингинг хол“ в София, а часът е 19:30.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Тъй като вече книгата излезе и на български, си позволявам да пусна линк към ревюто, което и направих преди около месец 🙂

http://omagiosanovreme.blogspot.com/2013/03/the-desert-spear-pustinnoto-kopie-peter-v-brett.html

Петър Атанасов

Съгласен съм, корицата е супер 🙂 По принцип на „Колибри“ са им хубави кориците, като изключим „Когато простосмъртните спят“ и онази „разголената“ хаха 🙂

Имайте предвид, че тези руни по ръбовете най-вероятно ще бъдат изпъкнали на самата корица както при „Защитения“, което я прави още по-яка!

Корицата е страхотна! Мисля, че ми харесва повече от тази на американското издание. 🙂