Проклятието на Чъки е живо дори след четвърт век

Поредното продължение на поредицата за куклата-убиец Чъки ще излезе директно на ДВД през октомври.

Помните ли добрите стари времена, в която една кукла можеше да бъде убиец и да бъде страшна? Това се получи с „Детска игра“, в който за първи път се запознахме с Чъки. С напредването на времето идеята стана все по-абсурдна, което се отрази и на поредицата – последните две части, „Булката на Чъки“ и „Семето на Чъки“, си бяха откровени комедии.

25 години след излизането на оригинала, сценаристът и режисьорът Дон Манчини прави нова серия – „Проклятието на Чъки“. В него той се завръща към акцентиране на ужаса (а не на комедията) и може дори да успее да се справи със стряскането на днешните малчугани. Вижте трейлъра:

The Curse of Chucky излиза направо на ДВД, което говори за ниско качество и бюджет, но въпреки това пробуди интерес у феновете на поредицата. Интересно е, че гласът на Чъки отново ще бъде даден от Брад Дориф, който озвучаваше куклата-убиец през всички 5 филма досега.

Сюжетът: Нина (в ролята – Фиона Дориф, дъщерята на Брад) е прикована към инвалидна количка и живее в зловеща стара къща. Майка й умира при мистериозни обстоятелства и семейството й идва да живее при нея. Малко след това пред вратата й пристига изненадващ подарък – кукла (от онези, които станаха популярни през 80-те). Племенницата й веднага си харесва Чъки за най-добър приятел и си го присвоява. Оттам нататък историята е ясна и кървава.

 

В САЩ ДВД-то излиза на 8 октомври.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

рин

Евгения пробвай хорър сагата за Леприконите ( Leprechaun 6 филма са) , с Warwick Davis , който игра в Willow (А и Уилоу, можеш да го гледаш, ако не си, даже гледай първо Уилоу да знаеш, откъде е тръгнал актьора пък и Вал Килмър е в главната роля). А други класически саги са The Pupet Master и Demonic Toys по няколко филма, даже има и един миксиран между двата, но тези може и тежки да ти дойдат, страшнички са си. Иначе, любима сага като малък ми бяха Критърсите, едни такива малки, сладки и опасни, 4 филма. 🙂

Евгения

Аз вече съм гледала цялата поредица и да ви кажа честно това е определено НАЙ-ЯКАТА хорър поредица!!! Препоръчвам я на всеки!

Петър Атанасов

Тази вечер гледах „Проклятието на Чъки“ с приятели и съм много приятно изненадан! Не ме разбирайте погрешно, филмът е точно толкова евтин и абсурден, колкото може да се очаква. Но въпреки това има някои наистина интересни хрумки на сценаристите, а и героите са на много по-добро ниво от тези в стандартния хорър. Феновете на поредицата ще бъдат още по-очаровани, защото има и доста препратки към старите филми. Няма да казвам нищо конкретно, за да не ви развалям изненадата, но определено ви препоръчвам филма, ако обичате забавни ужаси 🙂

Петър Атанасов

Какво мислиш за новия вид на куклата? Не знам защо, но нещо ме дразни в нея.

Иначе и на мен Чъки ми е от любимите ужаси, но не защото е толкова страшен, а защото е нестандартен и ме разсмива 🙂

Любимата ми филмова хорър-поредица. Много се радвам, че ще има нов филм 🙂