5 коментара
Chuckys-new-look-in-Curse-of-Chucky1

Проклятието на Чъки е живо дори след четвърт век

Поредното продължение на поредицата за куклата-убиец Чъки ще излезе директно на ДВД през октомври.

Помните ли добрите стари времена, в която една кукла можеше да бъде убиец и да бъде страшна? Това се получи с „Детска игра“, в който за първи път се запознахме с Чъки. С напредването на времето идеята стана все по-абсурдна, което се отрази и на поредицата – последните две части, „Булката на Чъки“ и „Семето на Чъки“, си бяха откровени комедии.

25 години след излизането на оригинала, сценаристът и режисьорът Дон Манчини прави нова серия – „Проклятието на Чъки“. В него той се завръща към акцентиране на ужаса (а не на комедията) и може дори да успее да се справи със стряскането на днешните малчугани. Вижте трейлъра:

http://www.youtube.com/watch?v=Y16TEl6Ek1M

The Curse of Chucky излиза направо на ДВД, което говори за ниско качество и бюджет, но въпреки това пробуди интерес у феновете на поредицата. Интересно е, че гласът на Чъки отново ще бъде даден от Брад Дориф, който озвучаваше куклата-убиец през всички 5 филма досега.

Сюжетът: Нина (в ролята – Фиона Дориф, дъщерята на Брад) е прикована към инвалидна количка и живее в зловеща стара къща. Майка й умира при мистериозни обстоятелства и семейството й идва да живее при нея. Малко след това пред вратата й пристига изненадващ подарък – кукла (от онези, които станаха популярни през 80-те). Племенницата й веднага си харесва Чъки за най-добър приятел и си го присвоява. Оттам нататък историята е ясна и кървава.

 

В САЩ ДВД-то излиза на 8 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата