1 коментар
chujdozemecyt ttt

ИК „Прозорец“ започва нова фентъзи поредица

На пазара вече е „Чуждоземецът“, първа част на трилогията „Сърцето на света“ от Кол Бюканън.

Изображение с име: chujdozemecyt cccПочитателите на фентъзи жанра трябва да са доволни от последните няколко месеца – количеството нови фентъзи романи и поредици не спира да се увеличава. От днес и издателство „Прозорец“ се включва в микса с техния „Чуждоземец“ – първа част на трилогията „Сърцето на света“ от Кол Бюканън.

Сърцето на света е разкъсвана от междуособици земя, където над огромните градове с блестящи кули се носят въздушни кораби, а в пристанищата кипи оживена търговия. От петдесет години Свещената империя на Ман завладява един след друг околните народи. Нейният водач е Светият матриарх Сашийн, която безмилостно налага властта си с помощта на жреци, обучени в изкуството да убиват.

Аш е член на орден от убийци, рьошуните, които предлагат защита на своите клиенти, заплашвайки враговете им с отмъщение. Принуден от лошото си здраве да си вземе ученик, той избира Нико – гладен и отчаян младеж от обсадения град Бар-Кхос.

Когато синът на Светия матриарх убива жена, намираща се под защитата на рьошуните, орденът е принуден да изпрати хора със задачата да отнемат живота му. С тази мисия се заемат Аш и неговият ученик, които се впускат в опасно приключение.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата