Легендарно опълчение на тийн-жанра

На 10 януари излиза „Легенда“ Мари Лу, ИК „Хермес“

Нова научнофантастична книга за тийнейджъри излиза този петък на пазара. Тя е първа част от трилогия и разказва за двама легендарни 15-годишни герои. Става дума за „Легенда“, дебютния роман на Мари Лу.

Постапокалиптична Америка е разделена на две части: републиката и колониите, които воюват помежду си. Петнадесетгодишният Дей е най-издирваният престъпник в републиката и за главата му е обявена награда. Момчето, родено и израснало в бедния Езерен сектор, е обвинено във възпрепятстване на военната кампания срещу колониите. Никой не знае как точно изглежда Дей и на какво е способен. Смелостта му да се опълчи срещу управниците го превръща в герой за бедните и онеправданите. Превръща го в легенда.

Петнадесетгодишната Джун произхожда от добро семейство и от малка е подготвяна за един от най-високите военни постове в републиката. Родителите й загиват при автомобилна катастрофа и тя остава сама с брат си Метиъс. Джун е истински феномен: единствената, постигнала максимален резултат на изпитанието, от което зависи бъдещето на всеки гражданин на републиката.

Джун и Дей нямат нищо общо помежду си, но пътищата им неочаквано се пресичат. Капитан Метиъс е хладнокръвно убит, докато преследва опасен престъпник. Всички улики сочат към Дей. Той е готов на всичко, за да набави лекарства за семейството си. Да го спаси от плъзналата из бедните райони смъртоносна зараза. Джун е готова на всичко, за да отмъсти за смъртта на брат си. И двамата дори и не подозират, че ще разкрият зловещи тайни, които ще застрашат живота им.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Иван Петков

Ако искаш изчакай малко, щом са пуснали новина тук, значи на 99% ще й направят ревю до месец-два. Доколкото разбирам, тази е дебютантка, така че ще е нова за всички, включително и за на който от екипа му се падне да ревюира точно тази книга.

Elentari

Определено авторите на young adult произведения се насочиха към постапокалипсис и друг тип антиутопии. Ще видим…имам предвид, че Игрите на глада, Дивергент трилогията, и книгите на някоя си Лорънс Оливер не ме впечатлиха особено, но съм длъжна да призная, че авторките са успели поне в едно: в създаването на депресираща и доста убедителна атмосфера. Та не зная дали ще посегна и към това четиво, макар че ми се иска да имам повечко материал, за да направя собствените си изводи, може пък и да греша. Вероника Рот, например, определено ме дразнеше. Да видим филмът как ще е.