„Герои“ на NBC се завръща на малкия екран през 2015г.

Изглежда все още има надежда за света и мажоретката…

Вчера от американската телевизия NBC пуснаха бомба, като показаха промо за нов сезон на сериала „Герои“. Не, не става въпрос за някаква ранна първоаприлска шега – наистина Heroes ще има нови серии!

Става дума за минисериал под името Heroes: Reborn. Начело на проекта е Тим Кринг, създателят на оригиналния сериал, в който различни хора по света се оказваха носители на суперсили. 13-те епизода ще се излъчат през 2015 г., а ако се харесат, ще има и още. Вижте и тийзърчето:

Въпреки че последният, четвърти сезон на сериала завърши малко… ами незавършено, новите серии няма да са директно продължение. Напротив, в тях ще има нови герои със самостоятелна история, а старите ни познайници ще отскачат за по един-два епизода. Това е напълно логично предвид стремглавия възход на кариерите на голяма част от актьорите – Закари Куинто е Спок в „Стар Трек“, Али Лартър е Клеър Редфийлд в „Заразно зло“, а Хейдън Панетиер играе главна роля в сериала „Нашвил“. Подробностите обаче за това какви ще са новите герои и какво внимание ще бъде обърнато на старите все още се пазят в тайна.

“Огромното въздействие, което “Герои” оказа върху телевизионния свят, когато направи премиерата си през 2006 ни отвори очите”, заявява президентът на NBC Дженифър Салк. “Сериали с такова влияние не се срещат много често и ние решихме, че е време за продължение. Радваме се, че създателят Тим Кринг беше развълнуван за завръщането си към сериала колкото и ние. Очакваме с нетърпение всичките детайли и слоеве, които Тим ще добави към оригинала. Докато се приближим до датата на излъчване през 2015, ще държим всичко около сериала в тайна, но не отхвърляме възможността някой от оригиналните актьори да се завърне.”

По мое лично мнение това може да се окаже голям фал от страна на NBC, защото в последния си сезон „Герои“ беше започнал сериозно да придобива форма на сай-фай сапунка с елементи на екшън… И добре, че го спряха, въпреки отворения си финал. Ако сега продължат по същия начин, това може да донесе само негативи на един иначе успешен за времето си сериал, който не заслужава да го запомнят с лошо.

Друг факт, който не ни вдъхва особено доверие е връщането на ръководството в ръцете на Тим Кринг. Именно той стоеше начело на сериала докато качеството му стремглаво спадаше с всяка следваща серия. Също така, единственият му друг проект след края на „Герои“, Touch също се оказа провал.

Освен този ход очевидно копира подхода на други телевизии като FOX , които неотдавна обявиха, че връщат към живот може би най-хитовата си продукция – „24” за мини сезон от 13 епизода. Любопитно е, че двата сериала имат и друго общо нещо освен неочакваното си завръщане – именно „Докосване“, който събра на едно място Кийфър Съдърланд и Тим Кринг.

Но дори и да приемаме новината с известно недоверие, тя определено ни дава и надежди, че може някой ден да видим възродени и по-любими за нас сериали. Също така е възможно Тим Кринг да се е поучил от грешките си и да има наистина добра идея за завръщането на проекта, който направи него и актьорите му известни. Може пък възраждането на Heroes да се окаже за добро.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
9 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Miro

Ти да видиш .. .Миро и Мира пишат за едно и също хахаххха ем ок аз съм впечетлен 😀 !

Мира

Двамата сме написали за 1 новина едновременно, та да не се губи материал стана една обща 😀

Miro

Ехеее, то напрао следващия път само да дам линк и някой друг да напише статията, от всичко по-горе има само три мои абзаца и един тиизър. ..? 🙂

Мира

Три пъти въй точка ком. Дано главните герои участват а не е само около сина иначе вярвам че ще е на ниво. Отностно Героите имам надежда – първи сезон беше супер преди да го разбозят, а сега са поръчали само 13 серии. Дано се учат от историята, а не я повтарят.

Петя Ивайлова
petia84

http://io9.com/a-farscape-movie-is-reportedly-in-the-works-1529049248?utm_campaign=socialflow_io9_facebook&utm_source=io9_facebook&utm_medium=socialflow Първо тук видях новината за филма, но изглежда за сега информацията е малко. Не съм чела комикса след края на сериала и не знам какво да очаквам, може би ще го погледна, когато наближи.

Петър Атанасов

Съмнявам се, че ще ме грабне отново така, както първи сезон. „Герои“ и „Бягство от затвора“ са учебникарски примери за това как един феноменален сериал може да се срине до най-тъпото нещо, което си гледал. И двата сериала почват превъзходно, продължават горе-долу, в трети сезон вече са зле, а в четвърти – покъртително отвратителни.

Ще му дам шанс заради доброто старо време, има някакъв миниатюрен шанс на Кринг да му е хрумнала някаква брилянтна идея, с която да възроди цялата работа, но… се съмнявам. Докато филма за „Фарскейп“ няма как да сбърка 🙂

Мира

Филм по Фарскейп?

Петя Ивайлова
petia84

Много странни новини напоследък – завръщане на „Герои“, филм по „Фарскейп“… Не мога да кажа дали ме радват, но ще гледам (и двете). Първи сезон на „Герои“ беше страхотен, но не вярвам да постигнат нещо подобно с този сериал отново. Надявам се да видя Хиро, все пак – Маси Ока май все още е в „Хаваи 5-0“, но не в главна роля…