8 коментара
Heroes-Cast-Photo

„Герои“ на NBC се завръща на малкия екран през 2015г.

Изглежда все още има надежда за света и мажоретката…

Вчера от американската телевизия NBC пуснаха бомба, като показаха промо за нов сезон на сериала „Герои“. Не, не става въпрос за някаква ранна първоаприлска шега – наистина Heroes ще има нови серии!

Става дума за минисериал под името Heroes: Reborn. Начело на проекта е Тим Кринг, създателят на оригиналния сериал, в който различни хора по света се оказваха носители на суперсили. 13-те епизода ще се излъчат през 2015 г., а ако се харесат, ще има и още. Вижте и тийзърчето:

http://www.youtube.com/watch?v=xXUjpHHfTLY

Въпреки че последният, четвърти сезон на сериала завърши малко… ами незавършено, новите серии няма да са директно продължение. Напротив, в тях ще има нови герои със самостоятелна история, а старите ни познайници ще отскачат за по един-два епизода. Това е напълно логично предвид стремглавия възход на кариерите на голяма част от актьорите – Закари Куинто е Спок в „Стар Трек“, Али Лартър е Клеър Редфийлд в „Заразно зло“, а Хейдън Панетиер играе главна роля в сериала „Нашвил“. Подробностите обаче за това какви ще са новите герои и какво внимание ще бъде обърнато на старите все още се пазят в тайна.

“Огромното въздействие, което “Герои” оказа върху телевизионния свят, когато направи премиерата си през 2006 ни отвори очите”, заявява президентът на NBC Дженифър Салк. “Сериали с такова влияние не се срещат много често и ние решихме, че е време за продължение. Радваме се, че създателят Тим Кринг беше развълнуван за завръщането си към сериала колкото и ние. Очакваме с нетърпение всичките детайли и слоеве, които Тим ще добави към оригинала. Докато се приближим до датата на излъчване през 2015, ще държим всичко около сериала в тайна, но не отхвърляме възможността някой от оригиналните актьори да се завърне.”

Изображение с име: heroes1

По мое лично мнение това може да се окаже голям фал от страна на NBC, защото в последния си сезон „Герои“ беше започнал сериозно да придобива форма на сай-фай сапунка с елементи на екшън… И добре, че го спряха, въпреки отворения си финал. Ако сега продължат по същия начин, това може да донесе само негативи на един иначе успешен за времето си сериал, който не заслужава да го запомнят с лошо.

Друг факт, който не ни вдъхва особено доверие е връщането на ръководството в ръцете на Тим Кринг. Именно той стоеше начело на сериала докато качеството му стремглаво спадаше с всяка следваща серия. Също така, единственият му друг проект след края на „Герои“, Touch също се оказа провал.

Освен този ход очевидно копира подхода на други телевизии като FOX , които неотдавна обявиха, че връщат към живот може би най-хитовата си продукция – „24” за мини сезон от 13 епизода. Любопитно е, че двата сериала имат и друго общо нещо освен неочакваното си завръщане – именно „Докосване“, който събра на едно място Кийфър Съдърланд и Тим Кринг.

Но дори и да приемаме новината с известно недоверие, тя определено ни дава и надежди, че може някой ден да видим възродени и по-любими за нас сериали. Също така е възможно Тим Кринг да се е поучил от грешките си и да има наистина добра идея за завръщането на проекта, който направи него и актьорите му известни. Може пък възраждането на Heroes да се окаже за добро.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата