heroes 3 board game

Heroes 3 в настолен вариант започна своя кикстартър

Емблематичната за децата на 80-те и 90-те години компютърна игра скоро ще се сдобие с настолен вариант.

Не знам за вас, но аз лично съм прекарвал безброй нощи със страхотната игра Heroes of Might and Magic 3. И продължавам да го правя до ден днешен. Затова, когато научих, че се подготвя нейн настолен вариант, се развълнувах и започнах да следя проекта отблизо. Екипът зад Heroes of Might & Magic III The Board Game вече е готов с адаптацията и започна своя кикстартър. Докато се наканя да ви разкажа за него, той преизпълни целта си 40 пъти и събра 2 милиона евро, но ние все още можем да се включим!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Играта е дело на поляците от Archon Studio, като това е първият им проект, но видимо е направен с много любов и с благословията на Ubisoft. Предвидена е за между 1 и 4 играчи и е изцяло в духа на оригинала. Базовата версия има само 3 фракции – хора, мъртви и подземни (Castle, Necropolis, Dungeon, ), но огромният интерес на дарителите вече е осигурил още 3 като експанжъни – кулата, горски и блатни (Tower, Rampart, Fortress). Почти сигурно е, че останалите фракции също ще излязат като експанжъни. За да победят, играчите правят каквото и в компютърната игра – развиват героите, армиите и градовете си, изследват картата и побеждават враговете си. Скъпата версия на играта съдържа и фигурки, с които можете да разигравате битките.

Ето и повече подробности за това как се играе:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Играта се предлага на няколко езика, като засега българският не е сред тях. Но българската версия зависи изцяло от интереса към играта от България – ако се намерят 750 дарители на кикстартър кампанията, ще има и нашенска версия. Първите доставки се очакват около декември 2023, като версиите на допълнителните езици ще останат за лятото на 2024 година.

Кампанията тече до 29 ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата