will forte-web

Последният човек на Земята със свой сериал

Догодина ще видим първи сезон на комедията Last Man on Earth.

Изображение с име: the-last-man-on-earth-poster
Обложката на "Последният човек на Земята" от 1964 г. Това е един от първите опити за реализация на идеята, както и първата адаптация на романа "Аз съм легенда" от Ричард Матисън.

Американският телевизионен канал Fox ще прави нова пост-апокалиптична комедия, озаглавена „Последният човек на Земята“. В нея ще става дума за един човек (все още сценаристът не му е измислил име), който е единственият оцелял след катастрофално събитие, унищожило човечеството. Той обаче не се предава, а се опитва да направи остатъка от самотния си живот максимално поносим.

В този сериал интересни са две неща. Първо – за идеята са наддавали няколко канала, а Fox (като един от най-богатите) е спечелил. Нещо повече, телевизията ще пропусне пилотната фаза и направо ще продуцира цял сезон. Явно става дума за нещо наистина обещаващо.

Второто е, че идеята сякаш е наистина главният герой да бъде единственият човек в сериала. И на всичкото отгоре, сериалът да бъде основно комедиен. Как, по дяволите, ще успеят да го постигнат със само един човек в каста, е въпрос, на който трудно може да се отговори. Сам човек няма как да задържи публиката за дълго, още по-малко пък да я разсмива. Със сигурност има някаква врътка в цялата идея, но все още не знаем каква е.

Идеята за филм, фокусиран върху самотен последен оцелял, не е нова, но обикновено в този тип ленти винаги се появяват още хора (опровергавайки първоначалната концепция). Също така, много често, другите хора не са просто измрели, а или мистериозно изчезнали, или превърнати в зомбита. Така или иначе, такова нещо не е правено на сериал досега.

Иначе The Last Man on Earth е създаден, написан и изигран от Уил Форте (на снимката горе). Смятаният за изгряващата звезда на Холивуд явно има голямо доверие в собствените си възможности, щом смята да прави почти всичко в този проект. Поне режисьорското място е дадено на някой друг – Фил Форд и Крис Милър, които заснеха The LEGO Movie. Снимките на сериала ще започнат това лято, а самите епизоди вероятно ще бъдат излъчени в началото на 2015-та.

Дали става дума за умна комедия, досега невиждана по телевизията, или за грандиозен и изумителен провал, тепърва предстои да разберем.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата