6 коментара
last-man-on-earth1

Как щеше да завърши The Last Man on Earth

Екипът на сериала се е надявал на още един сезон, за да завърши историята

Сериалът The Last Man on Earth, както вече знаем, е спрян след 4-ти сезон, но все пак създателят му (който е и в главната роля), Уил Форте разкри за феновете какво щеше да се случи нататък:

Изображение с име: The-Last-Man-on-Earth-gas-masks-700x467В края на четвърти сезон, персонажите се срещат с голяма група зловещо изглеждащи непознати. Следващият сезон щеше да разкрие историята на тези хора (които крият лицата си с противогази, защото не са сигурни, че повърхността е безопасна за тях).

Те са оцелели в бункер, в който са се скрили още при появата на вируса. Сред тях има учен, според когото (към момента на излизането им), опасността вече е преминала и повърхността е безопасна и годна за обитаване. Когато виждат непознатите оцелели, хората от бункера са обезпокоени, че те може да представляват заплаха за тях, затова ги залавят и поставят под карантина.

Постепенно между главните герои и хората от бункера се осъществява диалог и става ясно, че макар първоначално да изглеждат зловещи, новите оцелели всъщност съвсем не са злонамерени. Те освобождават някои от поставените под карантина, което обаче се оказва фатална грешка – героите от сериала не са болни и са имунизирани срещу вируса, но въпреки това те са негови носители. Болестта се разпространява сред оцелелите от бункера и избива повечето от тях – накрая отново остава малка група оцелели.

Уил Форте разкрива още, че никога не е имало планиран финал, но екипът на сериала е бил готов да измисли подходящ последен епизод.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата