Какво става след смъртта на героите?

На 24 март излиза „Героите умират“ на Матю Стоувър, изд. „Колибри“

Geroite-umirat cccФантастичната колекция на изд. „Колибри“ ще се обогати с още една култова поредица. „Отвъдие“ на Матю Стоувър се смята за неговата най-добра работа, а самият той я определя като „звездата, около която гравитира“ неговата кариера. Стоувър е известен на феновете на „Междузвездни войни“ с романите „Предател“, „Отмъщението на ситите“ и „Люк Скайуокър“. Романът, с който поредицата започва, се казва „Героите умират“ и ни представя два интересни свята – един фентъзи и един научнофантастичен, които се намират в интересна връзка помежду си.

В Отвъдие – свят на магия, героични сражения и приказни същества – той е известен като Каин, Острието на Тишал, страховит убиец на владетели и благородници, злодеи и герои. Той е безмилостен и неуловим, просто най-добрият в занаята.

В родния си свят – Земята от нашето бъдеще – Каин е Хари Майкълсън, суперзвезда, чиито приключения в Отвъдие съпреживяват милиони зрители, свързани с него чрез виртуален интерфейс.

Ала извън помещенията на Студията – корпорацията, която продава приключенията му по света – той е никой; намира се някъде по средата в йерархията на едно жестоко кастово общество и често му се налага да се опитва да забрави, че в един далечен свят избива хора за забавление на богатите лентяи от собствената си планета.

Но сега нещата са стигнали твърде далеч. Отчуждената му съпруга, Палас Рил, е изчезнала загадъчно сред копторите на престолния град Анхана. И за да я спаси, Каин трябва да се изправи срещу най-голямото предизвикателство в живота си: смъртоносна игра на котка и мишка с най-коварните властелини на двата свята.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |