Believe – спрян, няма дори да довърши сезона си

Рейтингите на драмата са повече от трагични, поради което последните 4 епизода са изтеглени от програмата на NBC.

Днес е черен ден за почитателите на новия сериал на Алфонсо Куарон, Believe, колкото и малко да са те. Поради изключително ниския брой зрители, родната му телевизия, NBC, е решила да го изтегли от ефир и да сложи повторения на стари токшоута на негово място. Останалите четири епизода може би ще бъдат излъчени през лятото, а може и въобще да не видят бял ден на малкия екран – по-вероятно е да бъдат пуснати в Netflix. Това със сигурност означава, че няма да бъде направена и поръчка на втори сезон.

Как се стигна до такъв грандиозен провал? Всъщност той беше очакван от самото начало. След доста медиен шум първият епизод събра почти 4 милиона зрители, което е доста приличен за тази телевизия резултат (собствените сериали на този канал през последната година рядко са достигали дори и до 3 милиона зрители). Критиците обаче веднага намериха доста слабости на проекта и техните ревюта не бяха особено позитивни.

NBCs-Believe

Рейтингът на втори епизод падна драстично – по-малко от 2 милиона зрители. При почти всички сериали има спад след премиерния епизод, но около 50% загуба си е доста сериозен знак за проблем. Представянето на Believe така и не се подобри – последният излъчен епизод е събрал малко над 1 милион души пред екраните.

С този плачевен резултат чашата е преляла и програмните директори са взели решение тотално да изтеглят „Вярвай“ от схемата.

Подобни провали миналата година бяха сериалите на ABC – 666 Park Avenue и Zero Hour, но те поне излъчиха епизодите си докрай през лятото. Тук дори това е под въпрос. Ще следим за повече новини и ще ви информираме за съдбата на последните 4 серии.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

Засичат колко хора са гледали епизода на живо или на ДВР.

Славяна Александрова

Добре де аз ей това не мога да си обясня – как, за бога, се определят рейтингите??? Някава мистерия е това за мен…

Стан Петков

Наистина глупаво. Първия епизод беше трагедия отвсякъде- ефекти, актьорска игра, беше някак си… не знам. Гледам доста сериали, но си беше наистина слаб и може би аматьорски направен. Нищо чудно, че има такъв спад на зрителите след него. Но продължих да го гледам и още от втори епизод нещатабяха много различни! Доста ми харесваше, имаше голям потенциал. Жалко, че дори може и да не излъчат последните серии…

Мирослав Димитров

Тъпо.. поне да го бяха довършили, как ще го спрат на края, все едно българска работа:)) иначе аз сериалчето го следях само заради момиченцето…. с риск да прозвучи странно имам предвидр че ми е симпатяга и ме кара да се усмихвам 😀
повече на scifi.bg