Вампири в Древен Египет

Fox пусна трейлър за предстоящия си нов сериал Hieroglyph.

Помните ли, че преди време ви разказахме за новия проект на американската телевизия Fox, Hieroglyph? Е, вече имаме първи трейлър за предстоящия сериал и мъгливото описание „дворцови интриги и свръхестествени сили в Древен Египет“ вече придобива много по-ясен смисъл, кръв и плът. Вижте за какво става дума:

„Йероглиф“ проследява приключенията на умел крадец, който е измъкнат от затвора, за да върши поръчки на фараона и се оказва забъркан в дворцови интриги с изкусителни робини, криминални типове и… а, да, няколко магьосника. Създатели на сериала са Питър Чернин („Възходът на планетата на маймуните“), Катрин Поуп („Ново момиче“) и Травис Бийчам („Огненият пръстен“, „Сблъсъкът на титаните“). Мигел Сапочник („Експериментът“) също ще е изпълнителен продуцент, но и е режисьор на пилотния епизод.

Интересното е, че този сериал е бил предложен на телевизията още преди 3 години, но тогава са се отказали от него. Едва сега проектът вижда бял свят, вероятно подтикнат от успеха на „Игра на тронове“. В трейлъра виждаме и доста сексуални намеци, което е неочаквано, предвид факта, че ще се излъчва по ефирна телевизия, където не си позволяват голотии.

Въпреки че лично на мен сериалът ми изглежда доста интересен и със сигурност ще го пробвам, трейлърът вече събра солидна доза хейт от зрителите зад океана. За тях идеята е абсурдна (повечето са гневни, че Almost Human е спрян, за да се даде път на Hieroglyph), а белите актьори с британски акцент в роли на древни египтяни са неправилно подбрани (според повечето коментиращи е трябвало да се търси повече достоверност с арабски актьори).

Така или иначе, сигурно е че сериалът все пак ще го има, макар и да е с по-кратък сезон (13 епизода), който вероятно ще се излъчи в началото на 2015 година. Стискаме палци да е добре направен и да оцелее повече от „Почти човек“.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
8 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Миро

Я да се стягат и да правят някой нов, ама по-добър сюжет… имат пари, имат потенциал като телевизия … да се мятат, „Щамът“ примерно е добро попадение за тази година.

Петя Ивайлова

Това е изключително глупава постъпка на телевизията. Не съм съгласна, че хейтът е виновен – Имало едно време и Слийпи холоу бяха оплювани преди да излязат, а се превърнаха в хитове – по-скоро акълът на директорите е виновен. Дали пилотният не е изтекъл някъде?

Петър Атанасов

Между другото, сериалът е спрян още преди да е излъчен 🙂 Явно в крайна сметка са се отказали и няма да го правят, а пилотът няма и да го показват. Според мен хейтът на хората прецака един потенциално приличен сериал.

miro

Расовия хеит е нещо ужасно, е освен ако не за цигани, там може хехе, не сериозно, според мен хората негодуват не толкова за цвета на гожата им, а заради историческата подиграфка…. това да имаш бели хора за Фараони или там някви си е като да имаш черен Орфей! 🙂 Сега може пак тесногради да ни изкараш 😀 ама това са си важни подровности, по същата логика да си виждал екранизация на Иисус да е Латино, или азиатец? 🙂

Петър Атанасов

Аз не виждам защо трябва да сме тесногръди 🙂 Тру блъд вкара вампири в Библията все пак. Но си прав, съмнявам се, че сериалът ще достигне до втори сезон, освен ако не се окаже нещо наистина феноменално, което да обърне първоначалните нагласи. Може пък и целият този хейт в момента да подейства добре – хората очакват нещо ужасно и ако в последствие получат нещо сносно, то ще го изкарат страхотно 🙂

Това, което най-много не разбирам, е защо половината от хейта се отнася до расата на актьорите, а не до нещо по-съществено. С какво е толкова важно кой е бял, кой е мургав и кой е черен…

miro

100 % няма да избута повече от 1 сезон, критиците ще го размажат, такива первезни исторически смесеци между фентази, история и драма много ги мачкат, ако беше някакво измислено кралстvо или свят може, ама Древен Египет и вампири? е сега чакам и Годзила да искочи от Нил 😛

Петя Ивайлова
petia84

Може и да го гледам, макар че не съм сигурна дали ще ми хареса. Щом е по Фокс сигурно ще го спрат.