7 коментара
hieroglyph01

Вампири в Древен Египет

Fox пусна трейлър за предстоящия си нов сериал Hieroglyph.

Помните ли, че преди време ви разказахме за новия проект на американската телевизия Fox, Hieroglyph? Е, вече имаме първи трейлър за предстоящия сериал и мъгливото описание „дворцови интриги и свръхестествени сили в Древен Египет“ вече придобива много по-ясен смисъл, кръв и плът. Вижте за какво става дума:

http://www.youtube.com/watch?v=JC2Nn0lPmfc

„Йероглиф“ проследява приключенията на умел крадец, който е измъкнат от затвора, за да върши поръчки на фараона и се оказва забъркан в дворцови интриги с изкусителни робини, криминални типове и… а, да, няколко магьосника. Създатели на сериала са Питър Чернин („Възходът на планетата на маймуните“), Катрин Поуп („Ново момиче“) и Травис Бийчам („Огненият пръстен“, „Сблъсъкът на титаните“). Мигел Сапочник („Експериментът“) също ще е изпълнителен продуцент, но и е режисьор на пилотния епизод.

Интересното е, че този сериал е бил предложен на телевизията още преди 3 години, но тогава са се отказали от него. Едва сега проектът вижда бял свят, вероятно подтикнат от успеха на „Игра на тронове“. В трейлъра виждаме и доста сексуални намеци, което е неочаквано, предвид факта, че ще се излъчва по ефирна телевизия, където не си позволяват голотии.

Въпреки че лично на мен сериалът ми изглежда доста интересен и със сигурност ще го пробвам, трейлърът вече събра солидна доза хейт от зрителите зад океана. За тях идеята е абсурдна (повечето са гневни, че Almost Human е спрян, за да се даде път на Hieroglyph), а белите актьори с британски акцент в роли на древни египтяни са неправилно подбрани (според повечето коментиращи е трябвало да се търси повече достоверност с арабски актьори).

Така или иначе, сигурно е че сериалът все пак ще го има, макар и да е с по-кратък сезон (13 епизода), който вероятно ще се излъчи в началото на 2015 година. Стискаме палци да е добре направен и да оцелее повече от „Почти човек“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата