„Мечове в морето“ с премиера на срещата на Цитаделата

На срещата ще бъде представена още „Кръвта на Олимп“, както и ще се обсъди това, което знаем, за „Хобит: Битката на петте армии“.

mechove v moreto ccНаближава денят за голямата среща на фентъзи клуб „Цитаделата“ за тази година. Тя ще се проведе на 26 октомври от 15:00 в София, дом на културата „Средец“.

Основните събития, предвидени за срещата, са 3. Най-важното е премиерата на новия сборник с фентъзи разкази „Мечове в морето“. Той е третият поред след излизането на „Мечове в града“ и „Мечове в леда“. Авторите и произведенията, които взимат участие в антологията, са:

Александър Драганов – „Тримата пазители и проклятието на морето“
Бранимир Събев – „Водният град“
Донко Найденов – „Плазмената материя“
Иван Димитров – „Океан“
Lady Pol the Beloved – „Морска звезда“
Милен Станиславов – „Стоманена целувка“
Мирослав Петров – „Съкровището на Атлантис“
Сибин Майналовски – „Адско приключение“
Явор Цанев – „Море от мечове“

Желаещите да се сдобият с бройка е добре да се свържат с някой от авторите директно, тъй като те се издават сами, а поради нелоялни практики в българските книжарници разпространението няма да е много широко. Повечето от тях имат профили във фейсбук, където и citadelata.com си има отворена група.

Другите два важни елемента от голямата среща на „Цитаделата“ са представянията на „Кръвта на Олимп“, петата и последна книга от епоса за Пърси Джаксън на Рик Риърдън, и историята за ХОБИТ от Толкин до Джаксън. Феновете на тези поредици могат да научат нещо ново или просто да се срещнат и поговорят с ентусиасти като тях.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

става дума за лично преживяване, може би не трябваше чак в статията да се засяга тази тема.

SargoS

Кое им е нелоялното на книжарниците не разбрах? И не мисля че е osobeno смислено да се разпространяват от самите автори книгите- как да стигнат до широката публика като трябва да минеш през 100 перипртии да се добереш евентуално до книга, която даже не си сигурен че искаш да купиш. Ако ги има по книжарниците, човек поне може да отиде, да я поразгледа, да прочете малко, и ако му харесва да си я купи. Иначе…

много благодаря за отразяването на събитието!