Divergent-Series-Insurgent-poster

Трейлър за Insurgent

Продължението на „Дивергенти“, „Бунтовници“, излиза на 20 март 2015.

„Дивергенти“, който всички сравняват с „Игрите на глада“ (и болшинството признава, че е по-слаб и като книга, и като филм), беше сравнително успешен филм, за който се знаеше, че ще даде началото на цяла квадрилогия. Наближава време за втора част от въпросната поредица, която ще се казва „Бунтовници“ (също като книгата). Тези, които очакват Insurgent с нетърпение, вероятно ще се зарадват на новия му трейлър – вижте го:

https://www.youtube.com/watch?v=suZcGoRLXkU

За тези, които не знаят – важна роля в сюжета играят симулациите, в които, като в сън, хората се изправят срещу страховете си. Именно това представляваше предишния тийзър, а виждаме и тук. Иначе ефектите в „Бунтовници“ изглеждат на ниво, задължителната епична музика, загатваща за исторически събития от епохален характер, си присъства… Просто нещо сякаш липсва на трейлъра, за да грабне наистина и задържи вниманието. Тийзърът, макар и представляващ нереално събитие, беше по-впечатляващ. Да се надяваме, че това няма да означава слаб филм, тъй като трябва да се намери публика за още цели два след този.

А ето и официалното резюме на сюжета (честно казано доста клиширано и безсъдържателно):

„Бунтовници“ вдига залога за Трис, докато тя търси съюзници и отговори из руините на футуристичното Чикаго. Трис и Фор сега са бегълци, гонени от Джанин, лидерът на жадната за власт фракция на Ерудитите. Надпреварвайки се с времето, те трябва да открият за какво семейството на Трис е жертвало живота си и защо Ерудитите са готови на всичко, за да ги спрат. Преследвана от миналото си, но и готова на всичко да опази тези, които обича, Трис, с Фор на своя страна, се изправя срещу редица невъзможни предизвикателства, разкриващи истината за миналото и, в крайна сметка, бъдещето на техния свят.“

Надявам се да съм лош пророк, но, засега изглежда, че, също като книжната поредица, „Дивергенти“ ще продължи да бъде слаб имитатор на „Игрите на глада“ и, въпреки да има своята стабилна фен база, няма как да подобри резултатите на предшественика си.

Премиерата на „Бунтовници“ е на 20 март 2015.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата