1 коментар
PennyDreadful

Готови ли сме за още Викторианска готика?

Пълен трейлър за втори сезон на Penny Dreadful!

Какво по-смразяващо в средата на зимата от нов трейлър за хорър-сериала „Викторианска готика“? Сезон 2 наближава и в него животът на компанията от странни персонажи няма да стане по-лесен. Първите 8 епизода от миналата година успяха да допаднат на публиката с точната тоза ужаси, драма и секс до самия им край. Със звезден актьорски състав, включващ Ева Грийн и Тимъти Далтън, Penny Dreadful се превърна в задължителен сериал за феновете на хорър-историите. Ето какво ще видим тази година:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Все още не знаем какво точно да очакваме като сюжет, но получаваме потвърждение, че ясновидката мадам Кали ще е основният злодей за сезона. Разбира се, като повечето злодеи, тя вярва, че е на страната на добрите, но ваната с кръв не говори добре за психическото й състояние. Не че някой от героите в сериала въобще може да се похвали със стабилно такова.

Знаем също, че докато миналия сезон компанията около сър Далтън и Ванеса Айвс се правеше на ловна дружинка, този сезон тя ще бъдат ловувана. В края се загатва за Луцифер и паднали ангели, което може би ни дава подсказка за сюжетната арка, но може и да е казано в чисто метафоричен смисъл или да се отнася до кратък момент в някой епизод.

Изпълнителният продуцент Джон Логан казва, че този сезон екипът ще се опита да вдигне залога. „В известен смисъл, спускаме Ада на Земята. Това е определящ сезон за нас – в него ще видим дали ще успеем или ще се провалим.“

Новите серии започват да излизат от 26 април (27-ми българско време) и лично аз нямам търпение!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата