Любопитните планове на Fox

ТВ-каналът е подновил „Готъм“ и може да върне „Досиетата Х“ за още епизоди.

Fox може и да няма най-добрата репутация що се отнася до подновяване на собствени сериали, но напоследък поне се опитват. Предбатмановият сериал „Готъм“ вече официално е подновен за втори сезон. Това не е изненада, предвид разширената поръчка от 16 на 22 епизода за първи сезон и задържащите се на добро ниво рейтинги, но все пак е важно да се каже. Детектив Джеймс Гордън ще продължи да се бори срещу корупцията и злодеите в града на Батман още поне една година и вероятно няма да загуби убеждението си, че истината е някъде там…

x files

Мълдър и Скъли са живи, макар и стари

В тази връзка, май-май ни очакват нови епизоди на „Досиетата Х“! От тв-канала са потвърдили, че се водят разговори с Крис Картър за продължение на сериала, и то не без ключовите герои Мълдър и Скъли. Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън неведнъж са заявявали интерес да се върнат към The X-Files, макар и двамата в момента да не скучаят (Духовни в момента играе в Aquarius, а Андерсън – в Hannibal).

Разбира се, все още няма нищо конкретно – само намеренията на директорите във Fox Дейна Уолдън и Гари Нюман, които продуцираха сериала като част от 20th Century Fox преди години. Двамата са предприели стъпки да продължат сериала, помогнал на телевизията да се установи като една от водещите в края на миналия век, но признават, че е трудно, а и самият Крис Картър (въпреки постоянните му провали напоследък) не е съвсем свободен. Но щом „Туин Пийкс“ и „Герои“ могат да се завърнат след дълго отсъствие, защо да не могат и „Досиетата Х“?

Сред другите интересни планове и идеи на Fox влизат сериалът на Раян Мърфи „Кралиците на писъка“, в който ще участват Джейми Лий Къртис, Ема Робъртс, Лия Мишел, Джо Манганиело и Абигейл Брезлин (той ще се развива в университетски кампус, където избиват студенти и, вероятно пищящи, студентки), и евентуално нов кратък сезон на „24“ без Джак Бауър в главната роля.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
8 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Nedev88

Досиетата ще ги гледам със сигурност. Дори и само заради присъствието на Мълдър и Скъли. 🙂

Драго

Вдъхновиха се те, че на 24 му се получи завръщането (относително) и Twin Peaks е на дневен ред, та сондират сега реакции. За мен нов материал на тема X files и Twin Peaks в рамките на една година ще си е повече от епично.
За най-пълно удоволствие обаче бива наистина да го направят като първите сезони (до 4 вкл.) и много, ама много далеч от 5-7 (8-9 не ги четем, въпреки че аз им се кефя) и това последното подобие на филм (което пак го гледах де).

Петя Ивайлова

Досиетата ще ги гледам със сигурност, но дано да са като първите сезони!)

Миро

Не и аз мисля! Но честно малко ме е страх, имам мн добри спомени от сериалда и не искам да ми ги развалят със съвременна простотия…. а ако гледаме какво направиха в последния филм за досиетата…. страх ме е ;).

Петър Атанасов

Само аз ли мисля, че има потенциал във връщането на Досиетата 🙂

Миро

УАУУУ вече и аз се замислям да спирам Холоу ако е така … тцтц а Библиотекарите направо вече съм на косъм търпение… голяма лиготия и скука.. поне Ноа Уаили да се появяваше по-често а пък то…

Петя Ивайлова

Наистина са любопитни действията на шефовете на Фокс – до сега си мислех, че само тези от телевизия СайФай се държат неадекватно от време на време, но излиза, че съм била в сериозна грешка! Такива неща четох за това, което ще става в Слийпи Холоу, че окончателно ми се отщя да гледам серията утре…Двама от персонажите, които по план би трябвало да са окончателно мъртви, са върнати под натиска на ръководството на телевизията, а както изглежда предстои и насилен романс между Икабод и Аби (защото огромно количество невръстни фенки много искат да ги видят заедно). За останалите герои няма нито план, нито пък е предвидено дългосрочно развитие на сюжета, и изглежда се очаква сериалът да спечели още зрители, като се съсредоточи върху нова схема – чудовище на седмицата.. Не мога да разбера защо се опитват толкова упорито да имитират Свръхестествено, като Фокс има нужда от три пъти повече зрители, за да не спре сериала.