7 коментара
gothamtt

Любопитните планове на Fox

ТВ-каналът е подновил „Готъм“ и може да върне „Досиетата Х“ за още епизоди.

Fox може и да няма най-добрата репутация що се отнася до подновяване на собствени сериали, но напоследък поне се опитват. Предбатмановият сериал „Готъм“ вече официално е подновен за втори сезон. Това не е изненада, предвид разширената поръчка от 16 на 22 епизода за първи сезон и задържащите се на добро ниво рейтинги, но все пак е важно да се каже. Детектив Джеймс Гордън ще продължи да се бори срещу корупцията и злодеите в града на Батман още поне една година и вероятно няма да загуби убеждението си, че истината е някъде там…

x files
Мълдър и Скъли са живи, макар и стари

В тази връзка, май-май ни очакват нови епизоди на „Досиетата Х“! От тв-канала са потвърдили, че се водят разговори с Крис Картър за продължение на сериала, и то не без ключовите герои Мълдър и Скъли. Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън неведнъж са заявявали интерес да се върнат към The X-Files, макар и двамата в момента да не скучаят (Духовни в момента играе в Aquarius, а Андерсън – в Hannibal).

Разбира се, все още няма нищо конкретно – само намеренията на директорите във Fox Дейна Уолдън и Гари Нюман, които продуцираха сериала като част от 20th Century Fox преди години. Двамата са предприели стъпки да продължат сериала, помогнал на телевизията да се установи като една от водещите в края на миналия век, но признават, че е трудно, а и самият Крис Картър (въпреки постоянните му провали напоследък) не е съвсем свободен. Но щом „Туин Пийкс“ и „Герои“ могат да се завърнат след дълго отсъствие, защо да не могат и „Досиетата Х“?

Сред другите интересни планове и идеи на Fox влизат сериалът на Раян Мърфи „Кралиците на писъка“, в който ще участват Джейми Лий Къртис, Ема Робъртс, Лия Мишел, Джо Манганиело и Абигейл Брезлин (той ще се развива в университетски кампус, където избиват студенти и, вероятно пищящи, студентки), и евентуално нов кратък сезон на „24“ без Джак Бауър в главната роля.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата