Премиерна дата и подробности за Sense8

Любопитният проект на братя Уашовски и Джей Майкъл Стражински за Netflix придобива малко по-ясен вид.

Най-накрая знаем кога ще имаме възможност да видим новия сериал на създателя на „Вавилон 5“ Джей Майкъл Стражински и създателите на „Матрицата“ Анди и Лана Уашовски – Sense8.

Въпреки че знаем за проекта сравнително отдавна, той си остава забулен в мистерия и за него не пристигат никакви новини. До днес, когато Netflix най-накрая обявиха премиерната дата – 5 юни. Най-вероятно тогава ще бъдат пуснати всички епизоди на любопитния сериал, каквато е практиката при streaming услугите. За първи сезон са предвидени 12 епизода, а към тях имаме и официално описание:

„Един изстрел, една смърт, един момент във времето, който невъзвратимо свързва осем ума в различни части на света, свързвайки животите им един с друг, разкривайки тайните им и поставяйки ги в смъртоносна опасност. Обикновени хора изведнъж са се преродили като „сенсейти“ (ще ги наречем условно на български „чувствителни“).“

Уашовски наскоро все пак подсказаха някакви детайли около сериала, колкото да не е без хич, включително, че е сниман в 8 различни страни (по една за всеки персонаж) и че включва много странни неща като психически оргии, натуралистични раждания и т.н. Заплахата за осемте героя идва от тайна организация, която иска да ги убие, и за целта е наела мистериозния г-н Уиспърс (Шепот).

Wachowski-Siblings
Възможно е да се окаже нещо, което никой фен на фантастиката не бива да пропуска, но нищо чудно и да е поредният провал. Последният филм на Уашовски, „Пътят на Юпитер“, макар и да беше харесан от нас, е остро критикуван на Запад и приходите от билети са плачевни на фона на почти 200-милионния бюджет. Честно казано, след този неуспех, едва ли Уашовски ще продължат да получават огромни бюджети, пък ако ще и да става дума за римейк на „Матрицата“. Заедно с тях работи г-н Стражински, който няма нищо значимо в биографията си освен култовия сериал „Вавилон 5“, който обаче е на повече от 20 години.

Сюжетът на сериала подозрително напомня на „Облачен атлас“ – дали защото създателите му вече са се изчерпали откъм креативност или пък защото най-накрая имат възможност да реализират една от най-амбициозните си идеи правилно, предстои да видим. Дали странните неща ще залепят зрителите за екрана или ще ги отблъснат тотално? Ние ще разберем на 6 юни.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
9 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Emo

„Но е факт, че Стражински ще си остане запомнен само с него“

Toва кой с какво е запомнен не е фактор. С нищо незапомнените досега сценаристи на сериали Бениоф и Уайс – но пък добри литератори и писатели, – правят в момента Game of Thrones. Стражински е доказал на много други места, че го бива, при това точно писането, нужно за сценарий на сериал. От една страна, подобна информация е задължителна в новина, от друга, явно сте имали конкретна предварителна цел (да свалите очакванията) 🙂

Миро

Прав си Пешо 🙂 и аз мисля така, Стражинкси конкретно е талантлив сценарист, НО е факт че всеки в сай-фай средите, когато чуе това име се сеща за Вавилон 5 не за наградите му и т.н 🙂 а Крис Картър … еми освен „Досиетата Х“ и уви непродължения The after няма други известни проекти за мен.

Петър Атанасов

Не се карайте 🙂 Не съм казал, че Стражински е некадърник, дори напротив, „Вавилон 5“ ми е от любимите сериали и съм го включил в класация за най-добрите сериали на 90-те. Но е факт, че Стражински ще си остане запомнен само с него. Бих го сравнил с Крис Картър – той също има много награди, сериали, проекти и т.н., но единственото, с което ще го запомнят хората, е „Досиетата Х“.

Целта на проблемното изречение в статията е да снижи малко очакванията и после, ако Sense8 е добър, да се изненадаме приятно. Ако не е добър – да не сме разочаровани. Стискам палци да е следващият шедьовър на Стражински и Уашовски, просто малко се съмнявам. Иначе и тримата са велики умове, в това няма спор.

Emo

Човекът е доказал писателските си способности в твърде много медии, за да го отсвирите така с едно изречение, бих казал. А „за който може да чете“ не е идеалният отговор на критичен, но и обоснован коментар.

Иван Петков

Ами нали точно това пише в статията – за който може да чете. Всичко изредено от теб е за „Вавилон 5“ – то си остава единственото значимо нещо в биографията му, а след това няма нищо. Един сериал „Джеремая“, който вече никой не го помни, и участие в сценариите на Тор и З-та световна война. Нищо, което да може да се мери с „Вавилон 5“.

Илиян

Да, Стражински наистина няма нищо значимо в биографията си. Някакъв Eisner (плюс номинации за още два), номинация за BAFTA, International Icon Award от Сан Диего Комик Кон и две Хюгота (вярно за Вавилон 5, така че защо да ги броим като са на 20 години). Наистина не разбирам защо са решили да работят с него.

Миро

Излагации ДА ако говорим за нашия жанр 🙂 иначе имаше 1-2 филма за 2014 които влизат в графата „добър“ и „доста добър“, но те са драми и и биографични, е „Пазителите на галактиката“ също беше интересен.

Петър Атанасов

Със сигурност Юпитер не беше шедьовър, но на фона на всичките излагации напоследък си беше направо добър. 90% от оригиналните филми напоследък са разочарования.

Миро

„Последният филм на Уашовски, „Пътят на Юпитер“, макар и да беше харесан от нас…“ааа не, на мен не ми хареса, за тези пари и тази реклама много зле от към пощи всичко, направо голяма излагация за Уашовски, на право да се чудиш Лари като си смени пола да не са му сменили и мозъка …
Що се отнася за този предстоящ проект, щях да съм по-оптимистичен ако ми беше харесал Юпитер, виж Небесен Атлас беше наистина добър и иновативен. Като цяло сюжета не е нещо ново, истории подобни сме гледали, та гледали или чели, важно е как е предоставено и дай боже качествена актьорска игра.