9 коментара
sense8

Премиерна дата и подробности за Sense8

Любопитният проект на братя Уашовски и Джей Майкъл Стражински за Netflix придобива малко по-ясен вид.

Най-накрая знаем кога ще имаме възможност да видим новия сериал на създателя на „Вавилон 5“ Джей Майкъл Стражински и създателите на „Матрицата“ Анди и Лана Уашовски – Sense8.

Въпреки че знаем за проекта сравнително отдавна, той си остава забулен в мистерия и за него не пристигат никакви новини. До днес, когато Netflix най-накрая обявиха премиерната дата – 5 юни. Най-вероятно тогава ще бъдат пуснати всички епизоди на любопитния сериал, каквато е практиката при streaming услугите. За първи сезон са предвидени 12 епизода, а към тях имаме и официално описание:

„Един изстрел, една смърт, един момент във времето, който невъзвратимо свързва осем ума в различни части на света, свързвайки животите им един с друг, разкривайки тайните им и поставяйки ги в смъртоносна опасност. Обикновени хора изведнъж са се преродили като „сенсейти“ (ще ги наречем условно на български „чувствителни“).“

Уашовски наскоро все пак подсказаха някакви детайли около сериала, колкото да не е без хич, включително, че е сниман в 8 различни страни (по една за всеки персонаж) и че включва много странни неща като психически оргии, натуралистични раждания и т.н. Заплахата за осемте героя идва от тайна организация, която иска да ги убие, и за целта е наела мистериозния г-н Уиспърс (Шепот).

Wachowski-Siblings
Възможно е да се окаже нещо, което никой фен на фантастиката не бива да пропуска, но нищо чудно и да е поредният провал. Последният филм на Уашовски, „Пътят на Юпитер“, макар и да беше харесан от нас, е остро критикуван на Запад и приходите от билети са плачевни на фона на почти 200-милионния бюджет. Честно казано, след този неуспех, едва ли Уашовски ще продължат да получават огромни бюджети, пък ако ще и да става дума за римейк на „Матрицата“. Заедно с тях работи г-н Стражински, който няма нищо значимо в биографията си освен култовия сериал „Вавилон 5“, който обаче е на повече от 20 години.

Сюжетът на сериала подозрително напомня на „Облачен атлас“ – дали защото създателите му вече са се изчерпали откъм креативност или пък защото най-накрая имат възможност да реализират една от най-амбициозните си идеи правилно, предстои да видим. Дали странните неща ще залепят зрителите за екрана или ще ги отблъснат тотално? Ние ще разберем на 6 юни.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата