Helix и Intruders – спрени

Драмата с апокалиптичните вируси и тази с философските въпроси спират дотук.

Ако сте от малцината, които са харесали Helix както през първия му, така и през втория му сезон – нашите съболезнования – трети сезон няма да има! А ако сте от останалите, както е по-вероятно, сигурно не сте изненадани, че сериалът е спрян. След като Syfy го прехвалваха и описваха като невероятен, дори те клекнаха пред рейтингите, а те не са били никак розови. Тази година зрителската аудитория е паднала с почти 60%, което си е доста рязко, особено за кабелна телевизия със сравнително лоялни зрители.

Така финалът на втори сезон ще бъде и финал за сериала. За щастие, той беше до голяма степен завършен, така че нямаме неприятен клифхенгър, заради който да ни е яд. Въпреки това останаха доста недовършени сюжетни линии, на които никога няма да видим края.

helix-season-2-poster

Относително по-завършен остана Intruders, на който също няма да видим продължение. Въпреки рейтинговия рекорд за BBC America от дебютния епизод – до голяма степен той се дължи на добрата реклама, загатваща за нов умен сериал от ранга на Orphan Black, следващите данни за зрителската аудитория са по-скоро разочароващи. Във Великобритания сериалът също не е показал добри резултати и затова замесените в продуцирането клонове на BBC са решили да не го продължават.

Така или иначе „Натрапници“ беше адаптация на роман, която постигна целта си, тъй че липсата на нов сезон там не е фатална.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Валерия

ooooo Супер си беше сериалчето . . . !!!! Все пак е SyFy !

Жорко

Браво време беше да спрат тия недомислици!

Миро

Разгеле, първи сезон долу-горе биваше, а втори имам чувството, че някой дете го е писало, дете сдоста болно подсъзнание, но все така нелогично и не в час, само трябваше и едни извънземни да се пръкнат от някъде и щеше да е пълна комедия!

Петя Ивайлова

Чудесно! 🙂