lucy rrr 1

Люк Бесон ще прави „Люси 2“

Не е ясно дали Скарлет Йохансон ще се завърне за продължението, както и какъв би могъл да е сюжетът му.

Марвел може и да не иска да прави самостоятелен филм за „Черната вдовица“, но Люк Бесон доказа, че Скарлет Йохансон в главна роля е достатъчно условие за успех, дори когато проектът не е от най-добре реализираните. „Люси“ се оказа изненадващ хит с над 450 милиона долара приходи на фона на 40-милионен бюджет. Независимо, че митът за използването на 10% от човешкия мозък се доказа като простотия, много хора отидоха на кино, за да гледат как Скарлет Йохансон се превръща в богиня, и някои от тях дори харесаха филма. Което прави продуцирането на продължение следващата логична стъпка.

С една малка спънка – тотално неподходящият за продължение край на първата част. Самият Люк Бесон отначало заяви, че няма да прави втори филм, защото историята не го предполага, освен ако не му хрумне някоя гениална идея за сюжет. Да се надяваме, че той наистина е получил такава, защото ако втората „Люси“ е по-зле от първата, печалбите ще бъдат много далеч от вече заработените. И е абсолютно задължително Скарлет Йохансон да се върне в главната роля, защото без нея колебаещите се едва ли биха избрали Lucy 2 в период, когато борбата за зрителското внимание е повече от ожесточена и Америка бълва хитове всеки месец.

Scarlett-Johansson-Lucy-2-Sequel

Така или иначе, ЕвропаКорп, компанията на Люк Бесон, чрез която той продуцира своите филми, ще бъде доста заета през следващите месеци. Очакваме скоро „Транспортер: Презареден“ (този септември), а през 2016 ще има три филма – Shut In с Наоми Уотс, Nine Lives, в който Кевин Спейси разменя тялото си с това на котка, и The Lake, в който екип водолази ще търси потънало нацистко съкровище.

През 2017 ни очаква Valerian, адаптация на научнофантастичен комикс. Първоначалното име е било „Валериан и градът на хиляди планети“. В комикса Валериан и червенокосата му придружителка Лорелин пътуват през времето и пространството и преживяват различни приключения. Какъв точно ще е сюжетът на филма не е ясно, но се знае, че комиксът от 1967 г. е вдъхновил „Междузвездни войни“ и „Петият елемент“, а за специални ефекти ще се отдели много време и внимание, така че звучи обещаващо.

С други думи, дори „Люси 2“ наистина да бъде направена и да се окаже тотален провал, студиото има достатъчно възможности за печалба с другите си проекти. С поредицата Transporter, с Taken и Lucy зад гърба си, EuropaCorp бързо се разраства и може да си позволи да експериментира. Дано някой ден да бъде напълно конкурентоспособна на американските студиа – имаме нужда от високобюджетни европейски филми, а и ЕС се нуждае от успешен местен бизнес, който да вкара повече данъци в бюджета 😉

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата