Подновяване и за The Strain

„Заразата“ ще има трети сезон.

Поредната добра новина за феновете на жанра – още един сериал е с поръчка за нов сезон догодина и това е продуцираният от Гилермо дел Торо и Чък Хоган „Заразата“. The Strain може и да не е любимец на критиците, но успява да предизвика достатъчно интерес у зрителите и да допринася за имиджа на телевизия FX (която прави и American Horror Story. Петият сезон, озаглавен Hotel, започва на 7 октомври).

В сериала става дума за разпространението на паразит, който постепенно превръща хората в безмозъчни и кръвожадни вампири. Те са контролирани от древно същество, наречено Господаря. Главните герои трябва да намерят начин да го спрат, защото ако се провалят, цялото човечество може да вампиряса. Институциите първоначално отричат заразата като измислица, но когато тя става осезаема за всички реалност, вече е късно за реакция, тъй като самото общество започва да се разпада. Макар сюжетът да е изпълнен с абсурди, а главният злодей да има смехотворен външен вид, не може да се отрече, че атмосферата е добре изградена, а упадъкът на цивилизацията в следствие на заразата е постепенен и адекватно представен.

the-strain-d

В предишни новини сме превеждали сериала като „Напаст“, защото именно така е озаглавена на български и трилогията книги, на която сериалът се базира. От април тази година обаче Fox го излъчват под името „Заразата“, както е наречена и първата книга от поредицата. На английски и трите имена са еднакви – The Strain.

Не е ясно кога точно ще започне трети сезон, нито колко епизода има, но вероятно става дума за лятото на 2016, а бройката ще се запази – 13 на година. В момента все още в САЩ се излъчва втори сезон, като в понеделник сутринта наше време ще излезе петата серия.

Времената явно са добри за жанра, защото наскоро бяха подновени Humans, Sense8 и Penny Dreadful.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Прав си, Драго, офтопик е 🙂

Драго

Малко офтопик, ама Пеше – Анабет Гиш ще играе в X files (супер!), а ти не си отразил?

Петър Атанасов

Тц, нищо не казват. Сигурен съм, че ако имат възможност (зрители) биха удължили 🙂

SargoS

Имаш ли идея за бъдещите планове на телевизията относно сериала? До тук си върви по сезон на книга, но третата книга някак си ми се струва, че има повечко материал и може да го поразтегнат в 2 сезона. Тъкмо и да поприпечелят някой лев отгоре 🙂