Коя е следващата магия на Весела Фламбурари?

Излезе „Мина и магията за предсказание“, продължение на „Мина, магиите и бялата стъкленица“ от Весела Фламбурари, изд. MBG Books.

cover_Mina2В началото на месеца излезе новата книга от детската поредица за Мина на Весела Фламбурари, една от най-обичаните български детски писателки, сравнявана с Джоан Роулинг и Джон Толкин. „Мина и магията за предсказание“ продължава историята от първата книга и е предназначена за децата, които учат в училище народни вълшебни приказки, или за порасналите деца, които искат да прочетат една цяла, голяма, но и съвременна история, тясно свързана с вълшебната приказка и българската митология.

След първото шеметно пътуване и приключения в Горната земя, Мина и близнаците Янил и Китан са отново са се върнали в училището за надарени деца „Седем музи” в Балчик, но определено не ги свърта на едно място. Децата имат проблеми с училищно насилие. Бащата на Мина, Бран, е изчезнал, и момичето няма търпение да тръгне да го търси. Черният господар на Горната земя, Сомор, събира войски за нова война срещу нашите приятели и техните съюзници.

А когато силите на доброто изглеждат обречени и хората са отчаяни, какво е нужно за повдигане на духа им? Магия за предсказание, която да им покаже щастливото и спокойно бъдеще на живот без злото. Единствено Мина би могла да я направи, затова Сомор е по петите й.

По традиция Кошът, своенравното превозно средство до Горната земя, се появява няколко дни преди Коледа на рождения ден на Мина и отвежда нея, приятелите й и някои неочаквани пътници в Зелените господарства. Приготовленията за войната срещу Сомор текат с пълна пара – Бялата крепост е готова, а Янил, Китан, Ренко, Вербена, Мали, Демира и Миси се отправят на мисии за привличане на съюзници. Мина предприема рисковано пътуване, а денят на решителния сблъсък с Мрачния цар наближава.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |