fantasticbeastsposter

Тийзър за „Фантастични животни и къде да ги намерим“

Екранизацията на разклонението на „Хари Потър“ вече може да покаже първи кадри.

Въпреки че излиза след цели 11 месеца, разклонението на „Хари Потър“, Fantastic Beasts and Where to Find Them вече има първи кадри, готови за показване. Тийзърът направо си казва каква ще е основната история във филма (което едва ли е тайна за почитателите на книгите) и не показва изобилие от сцени, но дава представа за атмосферата и вида на главните герои.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Дейвид Йейтс, който режисира 4 от филмите за „Хари Потър“, се завръща и за тази адаптация. Тя е доста свободна, тъй като в книжния оригинал на Дж. К. Роулинг няма точно сюжет, а по-скоро енциклопедични справки за съществата от магическия й свят. Всъщност, „Фантастични животни и къде да ги намерим” е учебник, който е част от задължителната литература, с която всеки начинаещ магьосник трябва да се запознае в началото на обучението си в училището за магия „Хогуортс”.

Действието на филма ще се развива през 1926 година, когато Нют Скамандър, съставителят на учебника, тъкмо е приключил пътешествие, на което е документирал изключителни магически създания. При краткото си завръщане в Ню Йорк, Нют претърпява инцидент заради един мъгъл на име Джейкъб. От магическия куфар на Нют успяват да избягат няколко фантастични животни, а това е опасно не само за мъгълите и магьосниците, но и за хората, живеещи в неведение за магическите същества.

В главните роли влизат Еди Редмейн, Колин Фарел, Дан Фоглър, Алисън Съдол, Саманта Мортън, Джон Войт, Рон Пърлман, Джен Мъри, Езра Милър и други. Премиерата се очаква на 18 ноември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата