1 коментар
Harry Potter 20th Anniversary  Return to Hogwarts

Зарейте се в спомените от „Хари Потър“ с актьорите от поредицата

Трейлър за филма Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts.

Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк, Матю Пери и Дейвид Шуимър години наред отказваха да правят нови епизоди на „Приятели“ и дори почти не са се събирали никога заедно в пълен състав. Когато обаче се навиха да направят специален филм-събиране, наречен Friends: Reunion или „Приятели: Отново заедно“, резултатът беше доста добър и трогателен. Актьорите от сериала се видяха отново десетилетия след края му, побъбриха си и се зареяха в спомени, като цялото това упражнение беше гледано от милиони фенове по цял свят.

Сега HBO планират да направят абсолютно същото, но със състава на „Хари Потър“. Осемте филма са емблема за цяло поколение, а Даниел Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Грайнд направиха доста роли след това, с които да проследим порастването им. Нови филми от поредицата „Хари Потър“ няма да има (ще се задоволяваме само с „Фантастични животни“), но това не пречи на актьорите да се събират и да си бъбрят пред камера. Точно това вече са направили по повод двадесетгодишнината от излизането на „Хари Потър и философският камък“. Филмът ще излезе по HBO Max, а днес видяхме първия му трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Както виждате, не само основното трио, но и купища други актьори с ключови роли от филмите ще участват в събирането. Те ще си говорят на отделни групи, ще си спомнят за снимките на поредицата и ще обсъждат мястото й в кино историята. Обещават ни се много трогателни моменти, прегръдки и сълзи.

Разликата с „Приятели“ е, че докато по онзи франчайз вече не се работи и той ще си остане завинаги в 90-те години на ХХ век, „Хари Потър“ е доста жив. През април чакаме „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“, като ще има още поне два филма от поредицата-предистория Fantastic Animals. Междувременно, HBO работят и по сериал, базиран върху „Хари Потър“, но той още е в ранна фаза на развитие и е почти сигурно, че няма да включва актьори от предишните филми.

Премиерната дата на „Хари Потър: Завръщане в Хогуортс“ е 1 януари, като идеята е феновете да се зарадват точно в първия ден от новата година, който и без друго предразполага към спомени и преоценки на отминали времена, докато се възстановяваме от вечерта на посрещането.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата