x-men-comics

Чакат ни още комиксови сериали

Официално е поръчан пилот на Krypton, а Браян Сингър работи по предстоящите Hellfire и Legion.

Интересно ли ви е да научите повече за Криптон, родната планета на Супермен и Супергърл? Вероятно в близкото бъдеще ще имате шанс – телевизията Syfy официално е поръчала на Дейвид С. Гойер пилотен епизод за сериала Krypton. Проектът се подготвя от много време, но чак сега се стига до нещо по-конкретно. Разбира се, това още не значи, че сериалът е сигурен – пилотът може и да не доведе до нормален сезон. „Криптон“ ще покаже фамилията Ел 2 поколения преди унищожението на планетата, от което започват историите на вече познатите ни герои.

Освен Гойер, към проекта са привлечени сценаристът Иън Голдберг („Имало едно време“, „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“) и изпълнителният продуцент Деймиан Киндлър („Слийпи Холоу“). Със сравнително доказали се имена зад гърба си и успешен франчайз (макар и поразклатен от последния филм на Зак Снайдер), сериалът би трябвало да потръгне. Друг е въпросът доколко Syfy могат да се справят с високия бюджет за заснемане на сюжет на друга планета – Криптон не изглежда като място, което може да бъде показано чрез халета и горички, като световете в Killjoys и Dark Matter.

Fox изглежда като по-благодатна телевизия за развитие на високобюджетен комиксов сериал, така че почитателите на Х-мен и Браян Сингър могат да са доволни, че именно по нея и посестримата й FX ще се разработват другите два проекта – „Адски огън/Хелфайър“ и „Легион“ (последното няма общо с филма „Легион“ или сериала по него, „Доминион“). Двата сериала ще се развиват във вселената на „Х-мен“, макар и с отделни герои (първият ще е доста по-свързан с филмите от втория). Браян Сингър ще има известен принос и към двата, макар да си остава фокусиран основно върху филмите.

hellfire

В Hellfire ще проследим млад специален агент, който се натъква на жадна за власт жена със суперсили. Тя помага на Хелфайър – клуб на зли милионери, които искат да превземат света. Браян Сингър работи с голямо удоволствие по проекта, тъй като темата за това кой управлява света му е интересна и чувства, че не е успял да я разработи достатъчно в „Х-мен: Първа вълна“.

В Legion пък главен герой ще бъде Дейвид Холър, който е диагностициран с шизофрения. Той обаче научава, че може и да не страда от болест, а да е мутант, на когото всяко алтер его контролира различна суперсила. В комиксите се оказва, че той е отдавна изгубеният син на професор Ксавиер, основателят на Х-мен школата, но не се знае дали и сериалът ще поеме по същия път (не стискайте палци да видим Джеймс МакАвой в него – твърде малко вероятно е).

Нямаме премиери за нито един от сериалите, нито дори обявени актьори, но и трите звучат сравнително сигурни, така че вероятно ще имаме възможност да ги гледаме в близките 1-2 години.

Междувременно, първите ревюта за наближаващия „Х-мен: Апокалипсис“ не са особено обнадеждаващи. Най-ранните критици смятат, че филмът е натоварен с твърде много материал, голяма част от който вече е правен в други филми. Да се надяваме, че ревютата са прекалено строги. X-Men: Apocalypse излиза по кината на 20 май.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата