Нови сериали от ABC и NBC

Пътувания през времето и градче със свръхестествени същества ще ни радват наесен, докато Марвел поема двоен удар с отказани проекти.

Започваме със скръбните вести – „Агент Картър“ е прекратен и няма да има трети сезон. Симпатичната героиня на Хейли Атуел не можа да събере достатъчно публика през втория си сезон, а като се има предвид съдбата й в кино-вселената на Марвел, възможно е и повече никога да не видим актрисата като част от супергеройските филми и сериали. Другата скръбна вест е, че проектосериалът Most Wanted, който трябваше да се разклони от „Агентите на ЩИТ“ е отказан и няма да бъде развит.

Вместо това, ABC е харесала друг сериал – Time After Time (доскоро известен само като Time). Той е телевизионна адаптация на едноименния филм от 1979 с Малкълм Макдауел и Дейвид Уорнър. Главен герой е писателят Хърбърт Уелс, който наистина изобретява машина на времето и в преследване на Джак Изкормвача се озовава в съвременния Манхатън. В ролята на Уелс ще бъде Фреди Строма, а в тази на Изкормвача – Джош Боуман. Сериалът е по идея на Кевин Уилямсън („Дневниците на вампира“), а режисьор е Маркос Сиега, като и двамата ще са изпълнителни продуценти. Пуснато е и миниатюрно тийзърче, което да ни даде малко повече представа за проекта:

NBC също ще привлича зрители с пътуване във времето, но техният сериал прави всичко наобратно – името му е Timeless и в него главната героиня ще преследва престъпник назад във времето – 1937 година. Той е решен да унищожи Америка още в миналото й, а тя е готова на всичко, за да спаси историята на страната си. Ще й помогнат войник и учен, единият от които е чернокож, което едва ли ще му се отрази добре в миналото. В главните роли са Абигейл Спенсър, Мат Лантър и Малкълм Барет, а създатели са Ерих Крипке и Шон Раян. Тук също имаме трейлър, вижте го:

И докато всички пътуват във времето, NBC ще предложи и друг проект – Midnight, Texas по книгите на Шарлейн Харис (авторката зад „Истинска кръв“). Миднайт е мистериозен тексаски град, пълен с всичко от вампири до вещици. Място, където да си нормален е доста странно и нищо не е такова, каквото изглежда. Градчето е убежище на всички тези, които са различни, и трябва да се защитава от рокери и нахални ченгета.

Честно казано, нито един от трите сериала не звучи като нещо кой знае колко оригинално – конвейрът продължава да работи на пълна сила. Въпреки това, и в трите има някакъв потенциал за интересни сюжети и герои, стига сценаристите да се постараят за нещо ново и нестандартно. Ще видим какво ще се получи с тези проекти или есента, или зимата.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
4 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

рин

Нека да излязят, да видим няколко епизода, първите 5-6 ще си кажат стават ли, понякога първите 3-4еп нямат достатъчно инфо за това, какво се случва все още, пък после като вкарат това и онова да видим по голямата картнка.. дали си заслужава или не… ако не ги и до прецакат… важното е, че не са спрели със сай фая… в деншно време всичко е изтъркно..

Петя Ивайлова
Петя Ивайлова

Не знам защо си мисля, че щеше да има още нови сериали за пътуване във времето… Май някакви комедии… Може и да започна някой от тях, но темата наистина е изтъркана и не вярвам да оцелеят дълго.

Мисля, че Time After Time ще ми бъде долу-горе интересен, но не ме привлича описанието, а тийзъра. А на тийзъри никога не може да се вярва.
Миднайт пък изобщо не ми звучи оригинален, защото като прочетох малко за него, в главата ми изникна идея за смесица между „Древните“ и „Истинска кръв“. Наистина, както пише горе, „конвейрът продължава да работи…“.

Миро

Евентуално Миднайт МОЖЕ БИ ще е интересен лекичко… но Пешо е много прав, тези теми са толкова дъвкани, че не остана какво още, но естествено ще се заложи пак на няколко модели-актьори и малко любовни триъгълници, някой друг симпатяга който е „изпаднал“ от своето време za spravka Forever с Иън Грифит и така …. 🙂