1 коментар
powers t

Powers няма да има трети сезон

PlayStation няма да инвестира повече в супергеройския си сериал.

powers cТова, че супергероите в днешно време са навсякъде, не означава, че всеки продукт с тях е успешен. Един от примерите за провал е сериалът на Плей Стейшън – „Сили“. Създаден от Браян Майкъл Бендис и Майкъл Ейвън Йоминг по комикса на Браян Бендис, Powers успя да „излъчи“ два сезона, след като беше в развитие години наред (FX поръча пилотна серия, която обаче не беше достатъчна, за да убеди телевизията да инвестира. В последствие пилотът беше презаснет и пооправен, но отново не се превърна в сериал. Едва след това Сони решиха да се захванат проекта, но без да влагат особено голям бюджет).

Въпреки скромните финансови възможности и слабата популярност на PlayStation Network, актьорският състав беше приличен – Шарлто Копли, Еди Изард, Мишел Форбс, Триша Хелфър, Майкъл Мадсен, Енрико Колантони – доста познати имена взеха участие. Ограниченият бюджет обаче осуети плановете на сценаристите за по-амбициозни сцени, а това попречи и на успеха на сериала. Първи сезон мина и замина без особен шум, а втори сезон мина дори по-незабелязано (няма официални данни за рейтинг и гледания, но по липсата на покритие в интернет можем да познаем, че сериалът не е особено популярен).

Като резултат, PlayStation е решила да не дава повече пари за този проект и да не поръчва повече епизоди. Новината обяви създателят на комикса, Браян Бендис, в своя туитър: „Трудно ми е да го туитна, но явно сериалът „Сили“ вече няма да го има. Втори сезон е последен. Поне засега. Благодаря на ВСИЧКИ за вашата подкрепа. Дарихте ни с прекрасно изживяване.“

Феновете на сериала не бива да се хващат за думата „Засега“ в изявлението, тъй като почти винаги при спрени сериали сценаристите и продуцентите си отварят вратичка за евентуално продължение по друга мрежа или телевизия. Това обаче почти никога не се случва, а за сериал като Powers е крайно невероятно. Което все пак е жалко, защото явно е имало планове за трети сезон, че и за по-нататък, които никога няма да се реализира. Изненада в случая обаче няма, тъй като всички фенове са наясно с ниския профил на сериала.

Първи и втори сезон все още са достъпни за гледане на PlayStation Network (ако не знаете, тя е достъпна и в България, не само за плейстейшън, но и за други устройства) и вероятно ще останат там още поне няколко години.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата