belkoexperiment 02

Убийственият експеримент Белко

Трейлър за новия хорър на Джеймс Гън.

Преди да стане известен с „Пазители на галактиката“, Джеймс Гън беше сравнително нископрофилен режисьор, залагащ на нискобюджетни независимо продуцирани филми. Guardians of the Galaxy промени това, но когато човек си го влече да твори независимо, той си твори. Затова новият филм на известния режисьор е от същата категория като едновремешните му, а концепцията е доста интересна. Белко е неправителствена организация, която помага на американски компании в Южна Америка. Нейните служители са доволни и типични представители на корпоративния свят. Изведнъж обаче мистериозен глас от високоговорителите им казва, че те трябва да се избият взаимно, в противен случай компанията ще убие повече. Всички изходи са затворени и служителите изведнъж се оказват в центъра на кървава баня. Колко дълго ще оцелее човещината във вас ако попаднете в такава ситуация? Колко време ще е необходимо на някого да започне да очиства колегите си?

https://www.youtube.com/watch?v=qZNfwayNLL0

The Belko Experiment няма фантастични елементи (публикуваме трейлъри за такива филми само по изключение), но обещава да е наистина интересен. Ако работите в такава компания и не чувствате, че тя ви убива малко по малко, този филм ще ви натрапи това чувство до екстремна крайност. Ще разпознаете няколко актьора от каста на „Пазители на галактиката“ като Майкъл Рукър, Шон Гън и Микаела Хувър. Някои го сравняват с Battle Royale или The Hunger Games, където отново привидно добри и обикновени хора са принудени да се избиват взаимно, но може и въобще да не прилича на тях. Самата концепция не е нова, но в „Експериментът Белко“ изглежда добре реализирана.

Премиерата на филма вече мина – на международния фестивал в Торонто, където получи смесени отзиви. В САЩ обаче ще получи широко разпространение (което значи, че има миниатюрен шанс да го видим и у нас) от 17 март 2017 г.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата