1 коментар
jc-terminator

Джеймс Камерън ще си рестартира Терминатора

Режисьорът се готви да си върне правата и да изтрие лошите впечатления от последните три филма.

Изображение с име: terminator-genisys
Terminator: Genisys не се оказа това завръщане, което феновете очакваха.

Джеймс Камерън е сред най-легендарните режисьори в Холивуд, със сигурност най-успешния до момента – двата най-печеливши филма на всички времена – „Аватар“ и „Титаник“ са негови. Сред емблематичните му филми е също „Пришълците“ (или „Пришълеца 2“), а следа в телевизията е оставил с „Тъмен ангел“. Името му винаги ще се свързва и с още една поредица, за която няма как да не сте чували – „Терминатор“. Тук обаче трябва да уточним – негови са само първите два филма от франчайза, които са смятани и за най-гениалните. Останалите три са без негово участие и мнозина смятат, че те са загробили поредицата окончателно. Включително и Парамаунт Пикчърс, които смятаха да правят от „Терминатор: Генезис“ трилогия и дори официално обявиха, че са я поръчали и се работи по нея, но след като още първият филм им докара загуба, се отказаха безславно.

Но, както казва батко Арни, от името на Терминатора: I’ll be back! И наистина, Джеймс Камерън е решил да направи следащия филм от франчайза, за да го спаси от забвение и да го върне в релси. През 2019 година той ще си върне правата върху поредицата и още отсега обмисля как да ги използва. Дори е уговорил Тим Милър от екипа на „Дедпул“ да режисира (макар последният да не се е съгласил окончателно).

Въпреки че новината е съобщена официално, все още не се знае какво точно замислят Камерън и Милър, както и кога и дали плановете им ще се реализират. Дали ще игнорират последните три филма и ще продължат оттам, докъдето е стигнал Камерън? Дали ще връщат някого от стария актьорски състав? Дали ще рестартират цялата концепция с нови актьори?

Каквото и да им е хрумнало, феновете вече реагират негативно на новината. Някои имат вяра в Камерън, но повечето смятат, че на поредицата й е време да си вземе много дълга почивка и Камерън просто няма как да я спаси. Така ли е наистина – предстои да видим.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата